Taksisti dali novi rok nakon prosvjeda u Zagrebu

FOTO: Zagreb.info

Ranije su taksisti iz Splita snimljeni na naplatnim kućicama u Dugopolju pored Splita, a navodno su prema Zagrebu krenuli i taksisti iz Dubrovnika i Novalje te sa zadarskog područja.

Taksisti iz cijele Hrvatske prosvjedovali su u srijedu u Zagrebu protiv Ubera. Tijekom dana razgovarali su s resornim državnim tajnicima te došli do dogovora oko primjene zakona, prekinuli štrajk i odlučili idućih dana provjeriti hoće li se dogovor poštivati.

Taksisti diljem Hrvatske nezadovoljni su činjenicom što vozači Ubera posluju ilegalno, suprotno važećim pozitivnim propisima RH. Stoga su tijekom srijede održali štrajk i blokirali promet u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici.

“I taksisti i ostali prijevoznici su tijekom dana krenuli u Zagreb. No, nakon razgovora s nizom državnih tajnika dogovorili smo zajednički stav da zakon mora biti isti za sve. U idućih desetak dana očekujemo pomake”, rekao je za Dnevnik.hr Božo Miletić, predsjednik Sekcije taksi prijevoznika Hrvatske obrtničke komore.

Poručio je kako je promet normaliziran, kako su se maknuli s ulica i kako je sve prohodno. “Ispričavam se svima onima koji su bili nekako oštećeni, no nakon dvije godine mučenja s neprovođenjem zakona nismo imali što drugo napraviti”, kazao je Miletić o prosvjedu na kojem se okupilo oko tisuću ljudi.

Premijer Andrej Plenković kazao je na sjednici Vlade da je Uber nelegalan i otkrio da je Uberu dosad u 170 inspekcijskih nadzora zaplijenjeno 11 vozila, naplaćeno 5 milijuna kuna kazni i izrečeno 19 prvostupanjskih presuda. Također, podsjetio je da se pripremaju izmjene zakona o cestovnom prometu koje bi trebale riješiti problem.

>>> (ANKETA) Podržavate li rad Ubera? ‘Taksisti organizirali nelegalan prosvjed i blokirali promet Vukovarskom’

>>> Taksisti razbijesnili građane: ‘Ko vas *ebe, kad ste imali monopol derali ste kožu ljudima’

Komentari

Komentari

loading...