TAJNOVITA SANJA OREŠKOVIĆ: Sve što biste morali znati o prvoj hrvatskoj dami! (FOTO)

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prema mnogima, upravo ona je zaslužna za to što je Orešković prihvatio mjesto premijera.

O Sanji Dujmović Orešković, supruzi najmočnijeg čovjeka u Hrvatskoj, premijera Tihomira Oreškovića, zna se vrlo malo, a u javnosti se ne pojavljuje gotovo nikada. Prema mnogima, upravo ona je zaslužna za to što je Orešković prihvatio mjesto premijera, tvrdi se i kako drži sve konce u rukama u svojoj obitelji.

Sanja Dujmović Orešković rođena je Zagrepčanka s Bijenika, odrasla u zagrebačkoj četvrti Sv. Duh, ali je nakon srednje škole otputovala u Kanadu u posjet obitelj, a baš je tamo upoznala i današnjeg supruga Tihomira. No, navodno je oduvijek maštala o povratku u rodni joj Zagreb.

Dok je Orešković gradio svoju karijeru u Tevi, njegova supruga Sanja je svoj život posvetila odgoju njihovih dvaju kćeri srednjoškolki te dvojici sinova predškolske dobi. Oreškovići djeluju kao vrlo prisna, staložena i zdrava obitelj, a velike zasluge za to idu baš Sanji Orešković.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Mnogi tvrde kako je upravo taj prisan obiteljski odnos i njena velika želja da se vrati u rodni grad jedan od velikih faktora Oreškovićevog prihvaćanja mandata premijera Republike Hrvatske.

Osim što živi svoj život za obitelj, Sanja je kao i njezin suprug Tihomir vrlo pobožna i pa ju se često može vidjeti u Crkvi, a tome smo svjedočili i na Polnoćki kada su se supružnici zajedno pojavili po prvi puta pred kamerama.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Iako je mnogi uspoređuju s prvim gospodinom Hrvatske, Jakovom Kitarovićem, usporedba je možda valjana samo jednim dijelom. Usporediti ih se može jedino po tome što se rijetko pojavljuju u javnosti i po tome što su oboje supružnici ljudi na visokim pozicijama. No, u jednoj stvari se ipak malo razilaze, a to je činjenica je Sanja Orešković vjerojatno zaslužna za to što je Tihomir prihvatio funkciju premijera, iako je on, kako tvrdi već ranije pregovarao o toj mogućnosti, dok u slučaju gospodina Kitarovića to nije slučaj. Premda se o obitelji Orešković  govori i zna vrlo malo, po onome što smo do sada uspjeli saznati čini se kako je to jedna vrlo uzorna, a možda i matrijahalna obitelj.

>>> OREŠKOVIĆ OSTAVIO DIRLJIVU PORUKU: Pročitajte kako je čestitao Kaubojima na pobjedi! (FOTO)

>>> OREŠKOVIĆ ODUŠEVIO JAVNOST: Činilo se da će uglavnom šutjeti, a onda je napravio ovo! (FOTO)


Komentari