Švicarci doživjeli poniženje na našoj plaži: Žena otišla djetetu kupiti sok, šokirala se kada je vidjela što je zaštitar napravio dok je nije bilo

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Ljeto, pogotovo vrijeme godišnjeg, trebalo bi biti vrijeme za odmor, relaksaciju i uživanje. Iapk nisu svi te sreće. Ponekad se dogode nepredviđene situacije poput izguravanja s plaže.

Upravo to se dogodilo Ivani Pranjić iz Koprivnice koja je u Makarskoj ljetovala sa suprugom Anđelkom i sinom, a inače živi u Švicarskoj. Njoj je, kako tvrdi, djelatnik objekta City Beach Apartmentsa koji se nalazi između hotela Park i Meteor, ručnik sa stvarima jednostavno bacio u jedan kut i na to mjesto postavio ležaljke, piše Slobodna Dalmacija.

“Prvo ljetovanje u Makarskoj nikako nam neće ostati u lijepom sjećanju jer smo na gradskoj plaži već oko 9.30 sati doživjeli veliko poniženje od bahatog i bezobraznog djelatnika City Beacha koji nam se predstavio kao zaštitar, a koji je pobacao naše privatne stvari i ručnike u jedan ćošak i to dok sam se nalazila u obližnjoj trgovini u koju sam došla kupiti djetetu sok.

Navodni zaštitar, koji na majici nije imao nikakvih obilježja, rekao je da baš na mjesto na koje sam stavila ručnik on mora postaviti svoje ležaljke.

Na suprugovo upozorenje da će pozvati policiju samo je otišao, a koliko je meni poznato, hotel je samo koncesionar dijela plaže, a nije kupio plažu” rekla je Ivana za Slobodnu Dalmaciju.

O cijelom slučaju odmah službenim mailom obavijestila Odsjek komunalnog i prometnog redarstva, ali odgovor još nije dobila.

“To što smo doživjeli je veliko poniženje i sramota jer tako agresivno ponašanje nigdje nismo vidjeli na hrvatskoj obali i mislim da ovoga nema nigdje u svijetu niti ćete takvo ponašanje doživjeti od stranaca”, uvjerena je Ivana.

S druge strane, djelatnici City Beacha govore rekli su za Slobodnu kako o navodnom incidentu ništa ne znaju, nego su o svemu doznali od novinara. Kako kaže recepcionarka Nina Žderić, njihov objekt uopće nema zaštitara, a na plaži koja je pod koncesijom mogu se kupati svi – i njihovi gosti te domaći i ostali kupači.

“Za navedeni incident čujem prvi put i nitko nam se od kupača nije obratio tako da je možda riječ o slučaju koji se zbio na nekoj drugoj plaži. Mi i nemamo zaštitara, već djelatnika koji radi na iznajmljivanju ležaljki i koji ih na plažu postavi oko 7 sati i više ih ne miče.

Nikad nikoga nismo potjerali s plaže zbog ležaljki niti smo ikad s kupačima imali problema jer svi, i domaći i stranci koji nisu gosti hotela najnormalnije mogu pristupiti plaži i tu staviti svoje ručnike bez obzira na ležaljke”, rekla je recepcionarka, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Dogradonačelnik Dražen Nemčić rekao je da će s komunalnim redarima prvo provjeriti jesu li zaprimili mail gospođe Ivane Pranjić, ali napominje i kako koncesionar ležaljkama može zauzeti samo 30 posto plaže.

“Ako je zaštitar navedenog objekta uistinu uklonio ručnike i privatne stvari kupača s plaže koja je pod koncesijom, onda je to nedopustivo jer zaštitar takve stvari ne smije raditi.

Prema Pravilniku o gospodarskom korištenju i posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području Splitsko-dalmatinske županije, koncesionar svojim rekvizitima može zauzeti samo 30 posto pomorskog dobra koje mu je dano pod koncesiju, tako da ću komunalnim redarima sugerirati da porazgovaraju sa zaštitarom navedenog objekta te da utvrde koliko ležaljki ima i premašuje li se ta površina, a nakon toga ćemo o svemu obavijestiti Županiju jer je takvo ponašanje nedopustivo i šteti ugledu Makarske”, smatra Nemčić.


Komentari