SUCI ODGOVORILI POLICIJI: ‘Podgrijavate atmosferu linča!’

Zarko Basic/PIXSELL

Nije trebalo dugo čekati na odgovor sudstva.

“U javnosti se policija najčešće proziva zbog činjenice da su pojedini osumnjičenici za teška kaznena djela na slobodi, iako policija u konkretnim slučajevima odradi svoj posao u granicama zakonom danih ovlasti, a koji je pronalazak, hvatanje i prijavljivanje počinitelja prekršaja i kaznenih dijela, te u određenim slučajevima sama predaja počinitelja nadležnim institucijama tj. sudovima. Svima nam je poznato da je rak rana našeg društva sporo i neučinkovito pravosuđe i da se takve osobe puštaju na slobodu, a postupci protiv njih vode predugo, čime sama svrha kažnjavanja i generalna prevencija gube svoj smisao”, poručili su u petak iz Sindikata policije, prebacivši lopticu krivlje u slučaju ubojstva Kristine Krupljan na hrvatsko sudstvo, odnosno pravosuđe.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor sudstva koji je Udruga hrvatskih sudaca uputila kratkim priopćenjem:

“Posve neprimjereno uvredljivim rječnikom proziva se sudove i suce jer nikome nisu poznate sve odlučne okolnosti tragedije pa zato olako i neodgovorno prozivanje sudbene vlasti od SPS-a ne doprinosi ničemu osim podgrijavanju društveno političkog okruženja koje potiče atmosferu linča (gdje je uvijek na žalost ‘jasno’ kome je konopac namijenjen)”, stoji u priopćenju UHS-a koji je reagirao na priopćenje SPS-a.

Tko je u konačnici kriv nesretnoj majci Kristine Krupljan više nije ni važno, jer, kako je rekla, njezino dijete ništa neće vratiti među žive:

“Sada se svi prepucavaju oko toga tko je kriv, policija, sud ili tužiteljstvo, ali iskreno nije me ni briga, samo želim da se ovako nešto zbog propusta ili korupcije više nikome ne dogodi”, izjavila je Vesna Šimunić Krupljan.


Komentari