Studenti, želite osvojiti 4500 kuna? Saznajte o čemu se radi!

Pixabay

Udruga Studentski informativni kutak otvorila je prijave za natjecanje pod nazivom Pokretač kako bi studente upoznala s društvenim poduzetništvom te stvaranjem poslovnih modela kroz business model canvas metodologiju.

Čovječanstvo se, naime, suočava s mnogim problemima – od siromaštva, nejednakosti i održavanja mira u svijetu pa sve do klimatskih promjena i narušavanja bioraznolikosti. Pregled takvih problema dao je UN postavljajući 17 samoodrživih razvojnih ciljeva. Kao odgovor na te izazove u zadnjih stotinjak godina javilo se tzv. društveno poduzetništvo, koje u prvi plan stavlja upravo rješavanje društvenih problema.

U studentskom natjecanju mogu sudjelovati svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola, a koji su hrvatski državljani. Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija (zdravstvo, obrazovanje, očuvanje dostatnosti hrane i vode,  proizvodnja, mir i sigurnost, ekonomija) i osmisliti inovativni poslovni model koji će rješavati važan društveni problem unutar nje.

U prvom online dijelu natjecanja rade svoj business model canvas odgovarajući na sve smjernice u propisanom obrascu, a rješenja šalju do 15. svibnja. Deset odabranih finalista svoja rješenja usmeno predstavljaju žiriju u završnici natjecanja zakazanoj za 29. svibnja – u pitch formatu.

Na svečanoj završnici, prva će tri sudionika (tima), prema odabiru žirija, kojeg čine predstavnici Udruge, partnera natjecanja tvrtke STEMI i sponzora OTP banke, osvojiti sljedeće nagrade:

• 1. mjesto – 4500 kn + STEMI hexapod
• 2. mjesto – 2500 kn + STEMI hexapod
• 3. mjesto – 2000 kn.


Komentari