STUDENTI SE DIŽU NA NOGE: Najavljuju velike prosvjede

Marko Prpic/PIXSELL

Pokrenuta i peticija.

Kako smo već pisali,  početkom godine stupila su na snagu i nova pravila o studentskoj zaradi. Ukoliko prekorače granicu od zarađenih 15000 kuna godišnja, studenti će na taj iznos morati platiti 24% poreza + 18% prireza. U idućoj godini, dobit će povrat poreza, no nisu baš oduševljeni ovom povlasticom. S obzirom da većina njih radi kako bi si financirali stan i hranu, novac im treba odmah.

Revoltirani studenti pokrenuli su peticiju putem koje traže izmjene Pravilnika o porezu. Peticija je pokrenuta u četvrtak u jutarnjim satima, a već broji preko 6000 potpisa. Također, organizirali su se putem Facebook grupe u kojoj najavljjuju velike prosvjede, ukoliko Vlada ne uvaži njihov zahtjev o povratu limita na 50 000 kuna.

“Ajmo ljudi, skupilo nas se 140 u par minuta, šerajte stranicu, zovite prijatelje, ako peticije i medijski istupi ne daju nikakve rezultate, ići će se u prosvjede. Zadnji VELIKI prosvjed u hrvatskoj je bio davne 1996 godine. Dignimo glas!”, stoji na Facebook grupi u kojoj organiziraju prosvjed.

Studenti su šokirani novom odlukom, posebice iz razloga što njihove zarade putem studentskih ugovora jedva pokrivaju osnovne životne potrebe.

Peticiju za izmjenu Pravilnika o porezu na dohodak možete potpisati OVDJE.

>>>UDAR PO STUDENTSKOM DŽEPU: Za zaradu iznad 15 000 kuna godišnja plaćat će porez

 


Komentari