Štromar: ‘Za pozdrav ‘Za dom spremni’ nema mjesta u javnosti’

FOTO: Screenshot

Oko pozdrava “za dom spremni” lome se koplja.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar, ujedno i član HNS-a, održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o subvencioniranju stambenih kredita. Iako je to bio fokus, svi su čekali da se obrati javnosti po pitanju ploče sa spornim natpisom “Za dom spremni”.

HNS još uvijek stoji kod svoje odluke da ploču treba maknuti, a prilikom potpisivanja koalicije s HDZ-om premijeru Plenkoviću su dali mjesec danas da se ploča ukloni. Na današnjoj presici Štromar je kazao da roka nema.

“Plenković će vrlo brzo maknuti ploču. HNS stoji iza toga da ploči nema mjesta u javnosti, ‘Za dom spremni’, nema mjesta u javnosti“, kazao je Štromar.

Osim toga, dodao je i da je rejting stranke malo pao, ali da su rezultati na izborima bili dobri. Misli da će i u budućnosti biti tako, te da koalicija s HDZ-om nije bila greška.

“Potpisali smo dokument s HDZ-om kad smo ulazili u koaliciju, u tom dokumentu su bitnije stvari od ploče“, izjavio je ministar, te dodao kako su dogovorili da sljedeće godie kreće obrazovna reforma kao pilot projekt.

Kod pitanja kako je moguće da je na reformi rade isti ljudi, a kod potpisivanja koalicije HNS je uvjetovao promjenu kadra, Štromar je ponovo izbjegavao dati odgovor.

Štromar je siguran da će se ploča sa spornim natpisom ukloniti, no na pitanje novinara što će se dogoditi ako se ploča ne makne, izbjegavao je odgovor.


Komentari