Štromar odgovorio Bandiću: ‘Neka jedu špeka i luka’

Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar osvrnuo se na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako se ne brine da bi Štromarovo ministarstvo moglo odbiti izmjene Generalnog urbanisitčkog plana grada Zagreba.

“Ne razmišljam o ministru Štromaru, bolje je da on razmišlja o gradonačelniku jer svi su ministri zahvaljujući 13 ruku Stranke rada i solidarnosti, ali neka svatko radi svoj posao, nitko ne treba strahovati, a gradonačelnik još manje”, rekao je danas Bandić za N1.

“Dok se ne razbole ili ne počnu kihati zastupnici Stranke rada i solidarnosti oni su na funkciji, ako bi zastupnici otišli na ručak jedan petak kada sa glasa više nisu ministri”, dodao je zagrebački gradonačelnik na pitanje ističe li svoj odlučujući utjecaj na Vladu i ministre.

Ministar Štromar odgovorio je Bandiću putem svog Facebook profila.

“Ne treba brinuti o meni, čak se i slažem s tim da se svatko treba baviti svojim poslom. Njegove službe, kako je i sam rekao, trebaju riješiti 9000 primjedbi na GUP, a na Ministarstvu je da, kad prijedlog GUP-a dođe, provjerimo je li u skladu sa Zakonom”, rekao je Štromar u objavi.

A ministar se referirao i na Bandićeve komentare o kihanju i podijeli gradonačelniku i njegovim zastupnicima par zdravstvenih savjeta.

“A ako su njegovi zastupnici prehlađeni, mogu preporučiti Lupocet ili Maxflu, za prevenciju najbolje svaki dan malo špeka i luka”, našalio se Štromar.


Komentari