Štromar obznanio kako Zakon o obnovi Zagreba ovih dana ide na javnu raspravu

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar izjavio je u ponedjeljak da će država u Zagrebu sufinancirati radove popravka dimnjaka i promjene bojlera s 20.000 kuna po kućanstvu te najavio da bi Zakon o obnovi Zagreba trebao biti uskoro, za koji dan, na javnoj raspravi.

“Upraviteljima zgrada pomoći ćemo s do 20.000 kuna po kućanstvu da se riješi grijanje, dimnjaci i ono osnovno, kako bi se veliki dio građana mogao vratiti u svoje domove. Garantiram da upravitelji zgrada mogu odmah angažirati projektante”, rekao je Štromar novinarima istaknuvši da je iznos državne pomoći dogovoren na razini Vlade.

Štromar je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održao radni sastanak na temu hitnih sanacija objekata oštećenih u potresu s predstavnicima struke, Hrvatske gospodarske komore, upraviteljima zgrada i dr.

Očekuje da će Zakon o obnovi Zagreba za koji dan biti u javnoj raspravi, pa će ga Vlada nakon toga odmah moći usvojiti i poslati u Hrvatski sabor.

Cilj je da takav zakon čim prije ugleda svjetlo dana, kazao je Štromar i poručio da će zakon sigurno biti donesen i u slučaju da se Hrvatski sabor raspusti i prije službenog roka.

Dodao je kako se s HGK-om i poduzetnicima uspostavlja katalog prihvatljivih cijena radova i najavio skoro predstavljanje modela kontrole svih troškova, tako što će se javno objaviti trošak pojedinih obnova i nabava.


Komentari