Što ako se razbolite za vrijeme boravka van mjesta prebivališta? Evo tko vas mora primiti

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Ministru zdravstva obratili su se iz Udruge hrvatskih pacijenata s jednim jednostavnim pitanjem koje muči velik broj građana.

”Gospodine ministre Vili Beroš, molimo Vas za žuran naputak, kome se mogu javiti u nehitnim, a nadajmo se ne i teškim zdravstvenim stanjim, naši sugrađani koji su zbog potresa  napustili Zagreb i nalaze se u svojim kućama za odmor diljem Hrvatske”, upitali su ministra.

iz ureda ministra dobili su žuran odgovor.  

”S obzirom na izvanrednu epidemiološku situaciju kao i s obzirom na posljedice potresa koji je zadesio Grad Zagreb, uslijed čega je dio građana bio primoran napustiti svoje mjesto prebivališta, izvješćujemo Vas da sve osigurane osobe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koje se zateknu izvan mjesta prebivališta imaju pravo na neodgodivu zdravstvenu zaštitu u najbližoj ordinaciji primarne zdravstvene zaštite koja ima sklopljen ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Napominjemo da je provođenje primarne zdravstvene zaštite osiguranih osoba izvan mjesta prebivališta Zavod regulirao već ranijih godina  kako bi osigurane osobe Zavoda koje se npr. za vrijeme turističke sezone zateknu izvan mjesta prebivališta mogle biti zdravstveno zbrinute na teret obveznog zdravstvenog osiguranja u najbližoj ugovornoj ordinaciji”, odgovorila im je Maja Vajagić, rukovoditeljica Službe za ugovaranje zdravstvene zaštite.


Komentari