Nove vijesti o Mili! Između ostalog Milin otac poručio: ‘Pojedinci skreću fokus s bitnog’

Foto: Kalelarga.info

Stigle su nove informacije o djevojčici Mili Rončević koja se trenutno nalazi na liječenju u SAD-u, a podijelio ih je Milin otac Marin.

Najvažnije što se može izdvojiti je da je Mila trenutno dobro, iako je još čeka dugačka borba. Dobra vijest je i da će zaklada za teško bolesnu djecu, za koju se zalaže već dugo vremena i o kojoj je više puta govorio u javnosti, početi raditi za desetak dana.

“U prilogu je emisija Revizija: Sami, autora Roberta Zubera (po meni više dokumentarac, i to vrlo kvalitetan i temeljit) o problematici liječenja djece koju ne pokriva HZZO i svim postojećim i potencijalnim devijacijama koje proizlaze iz toga. Spomenuo sam emisiju u jednom komentaru jer mislim da je razumijevanje problematike koju je Zuber iznio ključno za rješenje problema. Odlično gostovanje Norine mame Đane, koja je pokazala veliko srce i znanje i odgovorila svim neosnovanim kritičarima kroz svoje humanitarno DJELOVANJE.

Uopće sam se dvoumio da shaream ovaj link s obzirom na to da pojedinci nastoje relativizirati problem, skrenuti fokus s bitnog – a to je omogućavanje liječenja svakog djeteta i slično, ali procjena je da je bolje istrpjeti neke udarce za viši cilj, bez obzira na to koliko bili niski.

to se naše malene tiče, ona je, hvala Bogu, još uvijek dobro, borba je duga i neizvjesna, ali nadamo se i vjerujemo u najbolji mogući ishod. Hvala vam svima koji ste na bilo koji način bili ili jeste dio njene/naše priče. Ponovit ću ono što sam zaista puno puta rekao – ne smijemo se razjedinjavati i dopustiti da nas razlike determiniraju. Naša se obitelj i dalje zahvaljuje Bogu, ali i liječnicima i svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli, bez obzira na (ne)vjeru, rasu, nacionalnost ili pripadnost pojedinim tijelima i organizacijama. Mi smo jedan narod.

Tko to želi shvatiti, razumije i bez mojeg pojašnjenja, tko ne želi, ništa što napišem neće mu promijeniti mišljenje. Zaklada će početi raditi doslovno kroz desetak dana i o svemu ćete saznati uskoro više, a nadam se da će se osim dobrih ljudi uključiti i država te da će svako dijete dobiti priliku, bez obzira na s(p)retne okolnosti. Hvala i svim ponudama za volontiranje, ostajemo u kontaktu.

Ljudi, veliki pozdrav od nas svih”, stoji u Facebook objavi Marina Rončevića.


Komentari