Stanje na hrvatskim cestama: Pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima

FOTO: Dražen Komar
Prometna prognoza za Hrvatsku.

Vozit će se uz povoljne vremenske uvjete u cijeloj zemlji.

Vrlo gust promet očekuje se na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i obrnuto, u smjeru unutrašnjosti, prilazima turističkim odredištima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Na cestama gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova i suženog kolnika, upozoravamo na zastoje te moguću vožnju u kolonama.

Pojačan promet osobnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Srbijom i BiH. Pojačan izlazak teretnih vozila očekuje na prijelazima Bregana, Bajakovo, Pasjak i Rupa.

U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama:

 • A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom. Kroz tunele Vrtlinovec i Hrastovec vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Za sav promet zatvorene su ceste:

 • DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,
 • DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
 • DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
 • DC23 kroz Dugu Resu;
 • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
 • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
 • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.);
 • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
 • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Komentari

Komentari

loading...