STANJE NA CESTAMA U ZEMLJI: Mokre ceste stvaraju prometne ‘čepove’

wikimedia.com

Pogledajte stanje na cestama diljem zemlje..

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC26 na dionici Čazma-Samarica, zbog stabla na kolniku. Obilazak: Čazma-Ivanska-Trnovitički Popovac, i obrnuto.

Autoceste: A1 i A6 Rijeka-Zagreb te državne ceste: DC1, Stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila.

Slab snijeg (uz kišu) povremeno pada u Gorskom kotaru. Kolnici su mokri ili samo vlažni te skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste:

ŽC3156 Mala Gorica-Žažina;
ŽC3253 Košutarica-Mlaka;
ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame;
ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac i
LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na županijskoj cesti Bjelopolje-Donji Lapac.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Zbog oštećenja kolnika na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju zabrana je prometa za motorna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona. Obilazak za vozila ukupne mase iznad 3,5 tone je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac, a za vozila ukupne mase do 3,5 t promet teče naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednim prometnim trakom.

Do 31. svibnja zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Zbog gustog prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama tijekom dana mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni, kao i na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, stoji na stranicama HAK-a.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice i kod Hrvaca;
DC8 Jadranskoj magistrali u Brodarici, u Podstrani, na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica i kod Srebrenog;
DC28 Novi Glog-Kenđelovac;
DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.


Komentari