STANJE NA CESTAMA: Posebne regulacije i ograničenja

Screenshot: wikipedia

Provjerite kakvo je stanje u prometu diljem zemlje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac prije izlaza za Novu Gradišku u smjeru Zagreba na 171. +800 km promet teče usporeno, zbog prometne nesreće.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na

DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici DC1 Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga;
DC8 Jadranskoj magistrali između Splita i Omiša u Podstrani (do 22. siječnja), između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice te u mjestu Soline u Dubrovačko-neretvanskoj županiji;
DC28 Novi Glog-Kenđelovac u (Bjelovarsko-bilogorskoj županiji).

Do 22. siječnja zatvorena je ŽC4085 u Čepinu od Ulice Kralja Zvonimira do Ulice Ljudevita Gaja.

Do 15.veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.


Komentari