STANJE NA CESTAMA: Pogledajte na kojim su mjestima posebne prometne regulacije

Foto: Wikimedia Commons

Stanje na cestama diljem zemlje.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 Karlovac-Bosiljevo 2 te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Zbog izlijevanja vode na kolnik prekinut je promet na cestama: DC36 u Koritinji, županijskim: ŽC3231 Glina-Veliki Obljaj u mjestu Šibine, ŽC3208 Komarevo-Blinja u mjestu Mađari i ŽC3156 Žažina-Mala Gorica te Blaževci-Lukovdol.

Do 22. siječnja na Jadranskoj magistrali (DC8) između Splita i Omiša u Podstrani vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore.

Dana 12. siječnja, od 12,30 do 12,45 sati bit će prekinut promet na državnoj cesti DC1 u Dugopolju na predjelu Križice, zbog radova. Vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj dana 12. siječnja 2016.god. od 09,00 do 10,00 sati u nekoliko navrata će se prekidati promet kod tunela Sveta tri kralja i Brezovica, zbog radova. Korisnike molimo za strpljenje.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Veliki Gložac (od 11.+400 km do 9.+500 km) u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.


Komentari