STANJE NA CESTAMA: Magla smanjuje vidljivost, vozi se polako i oprezno zbog skliskih kolnika

wiki

Promet će se na nekim relacijama povremeno zaustavljati zbog radova i snimanja reklame.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 112. km između čvorova Novska i Kutina u smjeru Zagreba savjetujemo vozačima da voze opreznije.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta:

  • A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok;
  • A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Ivanje Reke;
  • A6 Rijeka-Zagreb na mostu Bajer.

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. U ostalom dijelu zemlje promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše…itd.) voze sa upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a u zonama radova mogući su zastoji pa vozače molimo za strpljenje.

Do 15. listopada za sav promet zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac (cca 32 km). Vozi se obilazno: Udbina (DC1) – Gornja Ploča (DC522) – Ličko Cerje (DC50) – Gračac (DC1) (cca 43 km).

Danas 29. rujna, zbog radova na dalekovodima zaustavit će se promet nekoliko puta po 10 minuta na autocestama:

  • A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Dugopolje i Bisko od 9 do 17 sati;
  • A3 Bregana-Lipovac između naplate Okučani i čvora Okučani od 10 do 15 sati;.
  • A5 Osijek-Sredanci u zoni naplate Osijek od 11 do 13 sati.

Zbog snimanja reklame dana 29.9. od 9 do 13 sati, nekoliko puta će se prekinuti promet (na najviše 30 minuta) na DC512 Makarska-Ravča.


Komentari