Za spas Konzuma: Ramljak najavio prodaju kompanija iz sastava Agrokora

FOTO: Zagreb.info

Ante Ramljak potvrdio je da je prva tranša kredita od 100 milijuna eura sjela na Agrokorov račun.

Osam tvrtki iz sastava Agrokora – Belje, Jamnica, PIK Vinkovci, Vupik, Zvijezda, Ledo, Tisak i Žitnjak – izvijestilo je preko Zagrebačke burze da će objava njihovih financijskih izvješća kasniti.

Ističu da revizorska kuća Pricewaterhouse Coopers – koju je angažirala izvanredna uprava – zbog neplanirano velikog opsega posla nije u mogućnosti završiti reviziju u prvotno procijenjenim rokovima.

Istodobno, Jamnica, Belje i PIK Vinkovci objavili su podatke o potencijalnim obvezama i potraživanjima prema koncernu i povezanim tvrtkama te po osnovi sudužništava i jamstava: riječ je o desecima milijardi kuna, a ti iznosi nisu konačni s obzirom na to da je u tijeku usklađivanje potraživanja s vjerovnicima.

Ante Ramljak potvrdio je u intervjuu Jutarnjem listu da je prva tranša kredita od 100 milijuna eura sjela na Agrokorov račun. Najavio je prodaju pojedinačnih kompanija iz sastava koncerna i spas Konzuma, no analitičari kažu da ne vide plan podizanja proizvodnje tih tvrtki, kao ni kako će se nositi s protekcionizmom Slovenije i Srbije, koje mogu otežati restrukturiranje, javlja HRT.


Komentari