ŠOKANTAN INCIDENT: Prijavila muža nasilnika, a onda istukla dvojicu policajaca

Foto: Wikimedia Commons

Ova Karlovčanka ostati će u sjećanju policiji.

U stanu u središtu Karlovca žrtva obiteljskog nasilja bila je rastrojena i pijana 47-godišnjakinja koja je pozvala policiju u pomoć 24. svibnja. Dva policajca izašla su na teren i suočili se s nezadovoljstvom navodne žrtve zbog njihovog pristupa poslu. Naime, žrtvi je zasmetala činjenica da će se prvo saslušati njenog supruga, stoga je napala i istukla oba policajca. Žrtvu su odveli na Odjel psihijatrije Opće bolnice Karlovac, kako bi ju smirili, međutim nastavila ih je tući i u bolnici. Policajci su se javili na Hitni prijem, kako bi sanirali ozljede koje su zadobili u borbi sa gospođom.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu protiv nje je ovih dana podiglo optužnicu zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, odnosno napada na njih, navodeći kako su službene osobe pritom i ozlijeđene, piše KA portal.

Gospođa je jednog policajca udarila šakom u glavu, a onda ga je nogom izudarala po potkoljenicama, a onda na isti način tukla i drugog, udarajući ga i rukama po trbuhu. Isto je nastavila i na Psihijatriji, no, budući da su joj ruke bile vezane, udarala ih je nogama. Prvi policajac zadobio je kontuzije brade i potkoljenice desne noge, a drugi natučenja desne potkoljenice te ozljede trbuha.

Učinila je to u samoobrani?

Okrivljena  je potpuno porekla događaj, navodeći da je ona bila ta koja je pozvala policiju u svoj stan. Također je ustvrdila da su se policajci okomili na nju i grubo se ponašali. Stavili su joj lisice, pa nije nikako mogla udarati u bradu, ali nekog od njih je udarila nogom u samoobrani. Porekla je da je bila pod utjecajem alkohola i istaknula je da se branila od policijske brutalnosti.

Policajci su naveli da im je tog dana vrata stana otvorila uplakana gospođa, pokazujući ogrebotine na trbuhu i vičući na supruga koji je bio u sobi. Ista je ušla u sobu i pokušala supruga udariti preko jednog od policajaca koji je taj udarac spriječio. To je bio okidač da se gospođa okomi na njih.

” Nakon što je jednog policajca udarila šakom u bradu, drugi ju je uhvatio za nadlaktice, svinuo joj ruke na leđima usmjeravajući je prema krevetu i govoreći joj da se smiri, a okrivljenica ga je počela grepsti po trbuhu i udarati ga nogama. Cijelo vrijeme je vikala i vrijeđala policijske službenike, pa kako je nikako nisu uspjeli smiriti, a osjetio se i zadah alkohola, izveli su je iz stana te odveli na Odjel psihijatrije OB Karlovac .” stoji u optužnici.

Istražitelji su uzeli iskaz i liječnice koja je zaprimila gospođu u bolnici, a ona je potvrdila ženine nastraje.  Rekla je da je žena bila nesuradljiva te da je prijetila da će tužiti policajce, liječnike i bolnicu, a nastrala je i na bolničko osoblje.

Suprug okrivljene potvrdio je obiteljsku svađu, no stao je u obranu svoje supruge navodeći da je siguran da ona nije imala namjeru ometati policajce u vršenju službenih radnji, već je to sve bila njezina tipična reakcija u samoobrani.


Komentari