SMUCEKIJADA kao znak zahvalnosti četveronožnim prijateljima!

FOTO: Gordan Panic

Organizator će osigurati policijsku pratnju i redare.

”Spašeni ljudski život je nešto što se novcem ne može platiti”, moto je ”smuceka”. Tko su Smuceki i što je Smucekijada? Kako kažu sami za sebe, oni su prijatelji koji se stalno smucaju.

Vozimo bicikl, planinarimo i ono najbitnije, družimo se i širimo dobre vibracije, te uživamo u svakom smucanju u prirodi. Stoga smo odlučili napraviti donacijsko „smucanje“ s biciklističkim klubom Vid Ročić za Hrvatsku udrugu za obuku potražnih pasa”, kažu organizatori. Ova donacijska biciklijada održat će se 6 .rujna, a evo kako će izgledati raspored:

OKUPLJANJE I PRIJAVA: Trga kralja Tomislava, Samobor, 9:00h – 10:00h
DONACIJA: 30kn/po osobi
START BICIKLIJADE: 10:15h
RUTA: Samobor – Lug Samoborski – Bregana – Grdanjci – Stojdraga – Koretići
(30km) – 80%cesta – 20% makadam
CILJ BICIKLIJADE: Eko selo, Koretići 13, 10432 Bregana
TEMPO: Umjeren (15-20km/h)
REDARI: 5 redara iz vlastitih redova
POVRATAK: svi sudionici biciklijade vraćaju se pojedinačno na vlastitu odgovornost uz pridržavanje prometnih propisa

PRIJAVE NA: http://goo.gl/forms/bGrdQb5ahD

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Svi biciklisti koji dođu na Smucekijadu a prijavili su se putem on-line prijava i svi oni koji će se tek prijaviti na sam dan događaja moraju se javiti na info pult koji će biti na trgu te preuzmu svoj “startni brojček” i suprice…. [/box]

”Ove životinje su više od prijatelja i nekoga s kim ćete jednostavno provoditi slobodno vrijeme. Sigurni smo da i vi imate nekog kućnog ljubimca u vašim domovima. Psi su stvorenja koja čine za nas nevjerovatne stvari i zaslužuju naše divljenje. Psi osjećaju ljudsku patnju, smanjuju stres na poslu, mogu otkriti rak, osjetiti napad epilepsije prije nego što se on dogodi, pronaći Vas ako se izgubite, uzvratiti vam ljubav koju mu pružate kao vlasnik te još monogo toga”, poručuju organizatori.

smucekijada

Naime, Hrvatske gorske službe spašavanja, DUZS-a (112) i sl. Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa je neprofitna organizacija, specijalizirana za školovanje vodiča i pasa za potrebe potražnih akcija spašavanja unesrećenih ili nestalih osoba u ruševinama, šumama, lavinama, odronima i sl. situacijama, te za uključivanje u navedene akcije. Osnovana je u lipnju 2004. godine, a od listopada iste godine postaje članom Svjetske organizacije potražnih pasa (International Rescue Dog Organization, IRO).

Vodiči i psi HUOPP-a obučavaju se pod nadzorom i u organizaciji stručno verificiranih instruktora u obliku dnevnih, cjelodnevnih i višednevnih vježbi, seminara i natjecanja kojima je cilj što bolje pripremiti se za stvarnu situaciju.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Svi vodiči potražnih pasa HUOPP-a su isključivo volonteri i odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi školovali sebe i svoje pse da budu što spremniji za rad na terenu. Svaki vodič koji školuje psa tragača snosi sam troškove hrane, edukacije, veterinara. [/box]


Komentari