SMANJENA VIDLJIVOST: Na gradskim prometnicama teško se probija kroz gužvu

hr.wikipedia.org

Naoružajte se strpljenjem za probijanje kroz grad.

Na gradskim prometnicama standardna je jutarnja gužva. Promet je usporen, ali situacija bi se uskoro trebala normalizirati.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, mokri od kiše mjestimice u Lici i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A1 kroz tunele: Brinje (do 15 sati) i Malu Kapelu (do 18 sati) u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

Do 11. studenog do 19 sati zbog radova je zatvorena dionica državne ceste DC5 Virovitica-Lončarica. Obilasci: za smjer Kutina-Garešnica-Grubišno Polje-Virovitica: Veliki Zdenci-Končanica-Donji Daruvar-Maslenjača-Đulovac-Suhopolje-Virovitica, a za smjer Terezino Polje-Virovitica-Grubišno Polje-Kutina-Zagreb: Virovitica-Đurđevac-Bjelovar.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod čvora Popovec u zoni radova u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni dugoj oko 1,5 km. Korisnike molimo za strpljenje.

Počelo je zimsko računanje vremena stoga i za vrijeme vožnje i danju moraju biti uključena dnevna ili kratka svjetla. Motociklisti tijekom cijele godine moraju imati uključena svjetla za vrijeme vožnje na motociklima.

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac, u zonama radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.
 
Dvosmjerno se zbog radova vozi, jednom stranom kolnika, na autocestama:
 • A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
 • A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Na dionici autoceste A4 Goričan-Zagreb od čvora Sveta Helena do čvora Popovec u smjeru Zagreba odvijaju se radovi sanacije mosta Kašina, zbog kojih će za promet biti zatvoren pretjecajni prometni trak i dio voznog prometnog traka, dok će se promet odvijati dijelom voznim prometnim trakom i zaustavnim trakom minimalne širine 4,30m. Ograničenje brzine na ovom dijelu biti će 60 km/h. U zoni predmetnih radova moguće su kolone u slučaju pojačanog prometa i izvanrednih događaja.

U dane: 2., 3. i 4. studenog od 22,00 do 05,00 sati bit će zatvorena za sav promet državna cesta DC404 između čvora Vežica i Ulice Andrije Kačića Miošića, zbog radova u tunelu Pećine.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

 • most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
 • državna cesta DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (do 20. prosinca 2016.);
 • DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju;
 • ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak: Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-DC44 Ponte Porton.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • DC1 Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu;
 • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
 • DC8 Jadranskoj magistrali kod Sukošana, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, između Omiša i Splita u mjestu Krilo Jesenice, u mjestu Baćina (od 7 do 18 sati);
 • DC48 Baderna-Rogovići na dionici Kičer-Pazin;
 • na DC66 Labin-Vozilići (od16.+500 do 17.+200 km);
 • DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću.

Do 23. prosinca zbog izgradnje pješačkog mosta iznad željezničke pruge u Splitu, na predjelu Bačvice, za sav promet zatvoren je dio državne ceste DC410, ulica Katalinićev prilaz. Obilazak je dvosmjerno ulicom Obala kneza Domagoja.

Komentari

Komentari

loading...