SLIJEDI VELIKI TEMPERATURNI ŠOK: Očekuju nas debeli minusi i novi snijeg! (FOTO)

Petar Glebov/PIXSELL

Početak 2016. godine obilježio je i prvi snijeg, a zima pokazuje mnoga lica.

Nakon mrzovoljnog čišćenja bijelog prekrivača i temperatura koje su padale do većih minusa, došlo je do vrtoglavog temperaturnog porasta i južine. Ova će zima čini se i dalje biti poprilično nepredvidljiva.

Tako nam već polovica tjedna donosi ponovnu promjenu vremena. Tad će još biti suho, ali uz  porast naoblake. Postepen pad temperature donosi i nove padaline praćene velikom hladnoćom. Tako nas u četvrtak očekuje kiša koja bi se već do petka trebala pretvoriti u snijeg.

Sredinom tjedna vrijeme će se stabilizirati, no već u četvrtak stiže nova ciklona koja će donijeti snijeg višem gorju, a bura i tramontana u dane vikenda spustit će temperaturu zraka na prave zimske vrijednosti, piše portal Crometeo.

U noći na utorak u unutrašnjosti će padati kiša, ponegdje i kratkotrajna susnježica. Tijekom prestat će padati i djelomično će se razvedriti pa će tijekom dana biti i dužih sunčanih razdoblja, piše net.hr.  Srijeda donosi unutrašnjosti većinom suho i malo hladnije vrijeme, prognozira Crometeo. Izmjenjivat će se oblaci s kraćim sunčanim razdobljima, a ujutro mjestimice može biti magla.

>>> ZABORAVITE NA STRUGANJE: Evo kako u svega nekoliko sekundi odmrznuti i najdeblji led (VIDEO)

U četvrtak počinje promjena vremena

Četvrtak nas već polako priprema za novu promjenu vremena. Naime, veći dio dana bit će suho, ali uz postupni porast naoblake. Ujutro je mjestimice moguća i magla. Puhat će lagani južni i jugozapadni vjetar, a tlak zraka će biti u padu. U petak će vjerojatno biti oborina u obliku kiše, ali i snijega u unutrašnjosti.

Vikend donosi pravu hladnoću uz maglu i deblje minuse, a ni početak tjedna ne donosi odmak od hladnoće, stoji na stranicama DHMZ. Naime, jutarnja temperatura možda padne i ispod -15°C, pogotovo ako noći budu vedre bez vjetra te ako na tlu bude snijega.


Komentari