SKUPIO DONACIJE ZA KONOBARE S DOWNOM: ‘Idem upoznati ove heroje koji dijele istu tacnu i istu ljubav’

Facebook

Mladić iz Nina pomaže u izgradnji Buba Bara gdje će raditi osobe s Downovim sindromom.

Filip Lipotica entuzijastičan je mladi čovjek velikog srca. Konobar iz Nina odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju i prikupiti donacije za izgradnju Buba bara gdje će raditi sedam osoba s Downom. Uistinu daje pozitivan primjer cijeloj Hrvatskoj.

“Ovo je treće izdanje Filipove Male Kuzine i za priču o Buba Baru sam čuo na ljeto. Kad sam odlučio napraviti treće izdanje projekta kontaktirao sam vinkovačku udrugu Bubamara s upitom kad počinje raditi Buba Bar”, odgovorili su mu brzo i pojasnili kako njihova internetska kampanja starta od 1.12.2016 gdje će se moći donirati sa svih strana .

15250678_706302902851493_7017118222895019542_o

“Moja donacija dogodine putuje za njih kao pomoć pri otvaranju Buba Bara gdje će raditi 7 osoba s Down sindromom”, s ponosom ističe ovaj mladić koji će tada upoznati svoje kolege.

Želi svojim zananjima i vještinama pomoći drugima

Filip jako voli svoj posao, a u ugostiteljstvu radi preko 10 godina i cilj mu je da sve što je naučio prenese svojim budućim kolegama kada zaživi Buba Bar.

“Nakon gotovo 10 godina rada u ugostiteljstvu odlučio sam pokrenuti ovaj projekt. Moje putovanje kreće već sa 15 godina kroz mnoge cocktail barove, restorane,hotele, caffe barove i ostale ugostiteljske objekte. Tijekom svog 10- godišnjeg rada upoznao sam preko 150 radnih kolega i iz njih sam crpio ideje za daljnji rad.

Naš posao rade apsolutno svi i danas ugostiteljstvo stoji kao žalosno zanimanje što je po meni žalosno! Ja sam svoj život posvetio kolegama, gostima, familiji i prijateljima koji me okružuju i u ovom trenutku i svi oni ovo podržavaju. Moja ljubav prema poslu je neprocijenjiva i zato sam odlučio svoje znanje i vještine podjeliti s drugima i tu je nastao ovaj projekt“, kaže naš sugovornik.

Narudžbe su u punom zamahu

Od 1.12.2016 u prodaju kreću majice i kuharske pregače s logotipom Filipove Male Kuzine.

15218764_10211568371073337_947421045_n

Interes je ogroman, a Filip je već sad pretrpan narudžbama pa nema potrebe za novima. Računa da će skupiti oko 15 000 kn koje će osobno uručiti Buba Baru.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””] Filip zatim odlazi u Vinkovce, kako kaže, upoznati ove heroje koji imaju isti posao kao on,koji dijele istu tacnu i istu ljubav, ljubav prema gostima,prijateljima,kolegama i ostalima.[/box]

Manji dio novca će ići u drugo izdanje kuharske radionice u DV vrtiću Morska Vila Nin.

Podupiru ga diljem svijeta

Global support je nastao iz razloga da Filip projekt pokaže i prezentira ljudima u jednom drugačijem i zanimljivijem obliku.

Do sada je sudjelovalo ukupno 20 zemalja. Egipat, Peru, Slovenija, Austrija, Njemačka, Amerika, Irska, Italija i mnoge druge

“Sve te slike su poslane sa strane mojih prijatelja i bivših kolega i time su pokazali da smo u ovome svi skupa, zauvijek prijatelji i kolege”. zaključuje mladić o kojem će se sigurno još pričati.

 

Filipova Mala Kuzina živi i dalje

Njegov mali Nin ima velikog čovjeka koji želi bolju budućnost za djecu.

“Danas je manje više u svakom vrtiću nezdrava prehrana i ne postoje uvjeti da se nešto bolje napravi.Ovim putem prozivam sve da se nešto poduzme u vezi toga i da se djecu od malena uči o tome”, kaže inicijator Filipove male Kuzine i dodaje kako upitom mnogih roditelja istu vraća na isto mjesto početkom 2017. godine uz pratnju televizije.

Bilo bi sjajno kada bi Zagreb te cijela država imala više ljudi kao što je Filip.

>>> ZALUDIO DRUŠTVENE MREŽE ‘MASKIRANJEM’ U GRUBNIĆA: Njegova priča ima i drugu stranu (FOTO)

>>> BUBA BAR JE REVOLUCIONARAN: Zaposlili konobare s Downovim sindromom i oduševili cijelu Hrvatsku

 

 


Komentari