SDP-ovci priželjkuju Bernardićevu smjenu, već imaju svoje favorite: ‘Pun je praznih floskula i potpuno neuvjerljiv’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nezadovoljstvo u krugovima SDP-a.

U stranci SDP već neko vrijeme traje nezadovoljstvo članova što se tiče vodstva, odnosno njihova šefa Davora Bernardića. Naime, iz SDP-a tvrde da su ogorčeni na njega te da priželjkuju njegovu smjenu.

“Ma svi su bijesni u stranci na njegove ispade. Pun je praznih floskula i potpuno neuvjerljiv. Osim toga, stalno se prijeti ‘staroj gardi’ da neće biti na izbornim listama i stvara jednu mučnu atmosferu u stranci, a bez njih ne može ni do nategnutih 37 mjesta u Saboru. Bilo bi najbolje kad bi Bernardić sam odstupio i da izaberemo novog šefa i vodstvo i s novom postavom krenemo u političke”, kazao je za 24sata izvor iz SDP-a.

Na njegovom bi čelu, kažu, neki rado rado vidjeli Miranda Mrsića, dok drugi smatraju da bi u ovom trenutku bolji izbor bio Peđa Grbin jer je “stručnjak u svom području, stoji iza svega i izrastao je u dobrog političara, a pripada jednoj novoj generaciji”.

Kako piše 24sata, SDP-ovci već šuškaju da bi za tri godine u utrci za pantovčak Kolindu Grabar Kitarović mogao dočekati Zoran Milanović, stoga ne isključuju da bi se Zoran Milanović mogao kandidirati na predsjedničkim izborima.


Komentari