SDP oštro po Plenkoviću: ‘Vaša je Vlada najgora! Mi smo jedina alternativa!’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“To je ‘superhik vlada’ koja otima siromašnima da bi dijelila bogatima”, požalili su se Đujić i Jovanović

Saborski zastupnici SDP-a Saša ĐujićŽeljko Jovanović ocijenili su u utorak na konferenciji za novinare u Rijeci da Vlada silom pokušava provoditi samovolju premijera Andreja Plenkovića i da je  najgora dosad, a SDP joj je, bez obzira na probleme, jedina prava alternativa.

“To je ‘superhik vlada’ koja otima siromašnima da bi dijelila bogatima. To se na najgori način pokazalo kad je ministrica Murganić sa suradnicima ukrala poklone najpotrebitijima i dala ih onima kojima znatno manje treba”, rekao je Đujić i dodao kako se – “umjesto da nakon toga prizna grešku – sve više izmotava”.

Ustvrdio je kako se sve više krše ljudska prava i pritom naveo “političku smjenu pravobraniteljice za djecu” i pokušaj nametanja obiteljskog zakona koji zadire u temeljna ljudska prava.

Drugi saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ocijenio je da je protekla godina bila godina “daljnjeg urušavanja vjere u političare i Hrvatski sabor, za što je najviše kriv Andrej Plenković i kvazimesija Ivan Vrdoljak te trgovačko-ortačka, neprirodna i sramotna koalicija HDZ-a i HNS-a, sklopljena na laži i političkoj korupciji radi vlasti po svaku cijenu”.


Rekao je da je to koalicija bez reformi i ideja. “Nema Sanadera, nema ni Karamarka ni Tuđmana, ali tu je Vrdoljak i HNS, koji će sa Sauchom, Glavašem, Bandićem Plenkoviću pomoći da HDZ uvijek ostane isti, a to je pokret za Hrvatsku okovanu korupcijom i sukobom interesa na štetu građana”, ustvrdio je.

“Svima je jasno da i mi u SDP-u imamo unutrašnjih problema, ali SDP ostaje jedina prava alternativa ortačkom kapitalizmu, jedina brana i nesavladiva prepreka u borbi protiv nazadnjačkih snaga, katotalibanskih konzervativaca”, ocijenio je Jovanović.  Kako je rekao, cijela Plenkovićeva Vlada treba otići, najprije zbog Agrokora, pa Ine i mnogih drugih afera, poput plagiranja, sukoba interesa, odnosa prema ustaškom pozdravu “Za dom spremni”, neratifikacije Istanbulske konvencije, nedovoljnog povlačenja novca iz EU fondova, kašnjenja kurikularne reforme i kaosa u zdravstvenom sustavu.

Komentari

loading...
-->