SAT KODIRANJA Odaziv učenika za ovo isplativo zanimanje višestruko veći nego dosada!

Screenshot/hourofcode.com

U projekt je bilo uključeno oko 7.500 djece, što je veliki pomak, s ozbirom da je prošle godine u projekt bilo uključeno manje od 1000 učenika. 

Projekt Sat kodiranja međunarodni je projekt, a sastoji se od predavanja i radionica na temu programiranja i znanja u informatici. U sklopu ovogdišnjeg Sata kodiranja proteklih su se 10-ak dana diljem Hrvatske provodila predavanja i radionice o osnovama programiranja u osnovnim i srednjim školama. Projekt je obuhvatio više od 7.500 djece, što je višestruko više od prošlogodišnjih manje od tisuću koliko je bilo uključeno u projekt.

„Hour of Code“ globalni je projekt koji se provodi u više od 180 zemalja, a predavanja su se u Hrvatskoj održala u više od 180 školi te u Microsoft inovacijskim centrima (MIC) u Splitu i Osijeku.

Djeca su bila oduševljena pruženim znanjem, što izvrsno ocrtava izjava Davida, učenika trećeg razreda OŠ Novi Bezdan iz Baranje: “Programiranje mi se čini jako zanimljivim. Jedva čekam doći kući te i tamo nastaviti programirati.

Profesorica informatike u istoj školi Ana Lauš, naglasila je kako je pomak u odnosu na prošlu godinu vidljiv. „Danas su nažalost škole u raskoraku s vremenom i djeci je često dosadno jer nemaju mogućnost nastavu provoditi za računalom kako bi samostalno istraživali i učili vještine koje su prijeko potrebne za njihova buduća zanimanja. Iz tih razloga sam oduševljena cijelim ovim projektom. U školi nastaje opće veselje kada djeca čuju da će se održati Sat kodiranja“, rekla je gđa Lauš i dodala da bi svaki nastavni dan trebao uključivati iste ili slične aktivnosti te se nada da je Sat kodiranja iskra koja će rasplamsati promjene u školstvu.

 

Komentari