SASTANAK NA PANTOVČAKU: Grabar-Kitarović i Orešković složni su oko teme koja muči Hrvatsku

Facebook

Predsjednica RH Grabar-Kitarović i mandatar Orešković sastali su se danas na Pantovčaku. 

Sastanak Kolinde Grabar Kitarović i Tihomira Oreškovića započeo je danas u 11 sati, a glavna je tema razgovora bilo upravo gospodarstvo. Predsjednica Grabar-Kitarović upoznala je mandatara sa mjerama i preporukama Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike kao i zaključcima projekta “Zaposlimo Hrvatsku“, a mandatar je izjavio kako su je predsjednica partner u razgovorima o gospodarstvu.

“Glavna tema sastanka je bila gospodarstvo i aktualna situacija. Predsjednica je partner u svemu ovome, podijelili smo međusobno ideje, zaključili u kakvom je stanju Hrvatska i investicijska klima te obavili diskusiju na temu kako povezati kontakte koje Predsjednica ima u EU i SAD-u te ih ukomponirati u vladu ,” rekao je Orešković.

Nakon sastanka s predsjednicom, Orešković se uputio u Austriju, na sastanak s fond menadžerima, investitorima i kreditorima koji su vlasnici 80 posto hrvatskog duga.

Prvi cilj koji imamo je smanjiti dug koji sad iznosi 90 posto BDP-a. U tom smjeru nekakve planove imamo, komunicirat ću ih u pravo vrijeme. O svemu ću razgovarati s investitorima, Želimo poslati pozitivnu sliku do srpnja kad će nas opet ocjenjivati u investicijskom smislu, imamo vremena, radimo na konkretnim programima i uvjeren sam da će naše ideje donijeti dobre rezultate. Za početak ćemo upregnuti imovinu koja nije u funkciji,” rekao je mandatar prije odlaska na sastanak, piše 24sata.hr. 


Komentari