SANELA DROPULIĆ: ‘Male poduzetnike kažnjavate, a velike igrače niti kad salmonelom ubijaju djecu’

Press

Inspekcije su blagonaklone prema velikim igračima, tvrdi Sanela Dropulić.

Od svog osnutka, Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr (01. 01. 2016) upozorava na iznimnu inspekcijsku represiju i stalni „harač“ kojega mjerodavni strogo i bez volje za suradnjom provode nad malim i srednjim hrvatskim poduzetnicima.
Drakonske kazne, umjesto konstruktivne suradnje bilježimo u gotovo svim dijelovima Hrvatske kada su u pitanju odnosi poduzetnika s mjerodavnim inspekcijama. I najmanji, najčešće nenamjerni prekršaj poput neprimjerenog izgleda pečata, sjedenja na propuhu ili neoznačenog izlaza za slučaj nužde u radnom prostoru, kažnjavani su s tisućama i tisućama kuna prema fizičkoj i pravnoj osobi u poduzetništvu.
S druge strane ovih smo dana svjedoci velikih laži, prevara kupaca i gotovo blagonaklonosti inspekcija prema „velikim igračima“ koji su na zatrpali s pokvarenim mesom, salmonelom, lošim namirnicama, što je u konačnici za petogodišnje dijete iz Bregane završilo i tragično.
Javnost nisu mjerodavni upoznavali s ovim nemilim pojavama, inspekcije su površno ili gotovo nikako radile svoj posao, a velikim tržišnim igračima se progledavalo kroz prste, dok su nas trovali i truju, te na kraju i tragično uzeli život jednog djeteta, koje to sutra može biti i naše, ako se ovako nastavi.
Stoga u ime članica i članova Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ali i svih poduzetnika koji godinama trpe inspekcijski teror i zbog najmanje sitnice, bez volje surađivati, skrećemo pozornost da PRAVILA MORAJU BITI JEDNAKA ZA SVE.
Jer ako mali i srednji poduzetnici dobivaju iznimno visoke kazne primjerice za nepravilno napisani datum na ispostavljenom računu – onda očekujemo da se bez milosti kazne i svi oni koji nas truju, varaju, lažu te izravno ugrožavaju naše zdravlje i živote u najnovijoj aferi sa salmonelom.


Komentari