Sabor ‘odobrio’ Stierov povratak u zastupničke klupe

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Stier je podnio ostavku na ministarsku dužnost.

Hrvatski sabor u srijedu je i službeno ‘odobrio’ da se Davor Ivo Stier, bivši potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova, vrati u HDZ-ove zastupničke klupe, a da ih napusti njegova zamjenica Majda Burić.

Stier je podnio ostavku na ministarsku dužnost, želeći da Ministarstvo vanjskih poslova u “novoj fazi” i “novoj političkoj konstelaciji”, vodi nova osoba. Istaknuo je kako ostaje u HDZ-u te da će se posvetiti stranci i jačanju demokršćanske opcije u kontaktu s građanima.

Sabor je u srijedu ujutro svoj, ionako opširan, dnevni red proširio sa 16 novih točaka, među kojima je i izvješće o nedavnom sastanku Europskog vijeća o čemu će zastupnicima poslijepodne govoriti premijer Andrej Plenković.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je zastupnicima da će Sabor danas bez uobičajene stanke raspravljati o prijedlogu nacionalne sigurnosti i o zakonu o sustavu domovinske sigurnosti, a ukoliko ne završe do 15 sati tu će raspravu, kaže, prekinuti i nastaviti nakon što izvješće o spomenutom sastanku podnese premijer.


Komentari