Rusi nas ‘popljuvali’ kao nitko: ‘Na slikama je sve savršeno, a dočeka vas užas’

hr.wikipedia.org

Nisu baš svi oduševljeni našom obalom.

Novinari s portala RBTH Hrvatska pričali su s 19 ruskih turista koji trenutno ljetuju u Hrvatskoj kako bi saznali što misle o Lijepoj našoj. Razgovarali su s Rusima od Rovinja do Splita, a u odnosu na hvalospjeve koje slušamo od stranih medija, ruske reakcije su stigle kao hladan tuš.

Naime, većina Rusa izjavila je kako se Hrvatska, kao turistička destinacija, pogoršala od predhodne godine. Među takvima je i Anna Jaroš, mlada majka koja je dosad bila jako zadovoljna, ali 2017. godine se razočarala.

“Hrvatska je u 2017. godini kao lijepo pakiranje neukusnih bombona”, kazala je Jaroš, te dodala da je na fotografijama sve lijepo, a da su u stvarnosti apartmani užasni, plaže pretrpane, a usluga u kafićima loša.

Ipak, Anna nije htjela biti u potpunosti negativna, pa je dodala i dobre strane:

“Kao prvo, kava i kokteli u kafićima su ukusni, kao drugo, djetetu se sve jako sviđa (nikad nisam vidjela da je žohar koji se koprca u kafiću izazvao toliko oduševljenja), kao treće, zbog mora se isplate svi problemi”, zaključila je.

Moramo priznati, ipak, da je sramota što su joj u apartmanu za 75 eura po danu, podvalili pod “raritet”.

FOTO: rbth
FOTO: rbth

“Na moje pitanje je li normalno da u apartmanu za 75 eura po noći imamo ovakav ribež, zbunjeno su mi rekli da je to raritet, naslijeđen od bake – nisam znala bih li se smijala ili plakala”, dodala je Anna.

Ipak smo bolji od Crne Gore

Svoj dojam o Hrvatskoj kazala je i Polina Koroljkova, koja nas je usporedila sa Crnom Gorom, a na našu obali dolazi svake godine.

“U Hrvatskoj postoje pretrpana i ne baš čista mjesta. Upravo zato izbjegavamo plaže u velikim gradovima – ne samo u Hrvatskoj, već svugdje. U Hrvatskoj nisam vidjela ni jednu prljavu betonsku plažu, iako sam obalom prošla nekoliko puta i bila na petnaest otoka”, kazala Polina.

Ova Ruskinja kazala je i da Hrvatska ne ostavlja dojam da je skuplja od Crne Gore, ali svakako je čišća.

“Što se tiče cijena, cijena trajekta, osobito ako ste s automobilom (naš slučaj), restorana visoke kvalitete. Apartmani su primjereni svojoj cijeni. Nisu jeftini, ali su dobri…


Komentari