RUKOVAO SE I DOBIO 35 MIL. EURA: Orešković poručio: ‘Zagreb je centar Europe’ (FOTO)

Twitter

Napomenuo je kako će suradnja s ovom kompanijom biti sjajna promocija za Hrvatsku, zbog izvoza proizvoda i zbog turizma.

Hrvatsku je u ponedjeljak posjetio predsjednik Uprave kompanije ACG Lukaps Ajit Singh, koji je na press konferenciji s hrvatskim premijerom Tihomirom Oreškovićem najavio veliku investiciju ove firme u Hrvatsku.

“Radi se o investiciji od 35 milijuna eura. ACG je jedna od najvećih firmi na svijetu u ovom području farmaceutske industrije”, rekao je premijer, prenosi N1.

“Ovo je sjajna priča od 7 milijardi proizvedenih kapsula, a brojka će se povećati i do 10 milijardi”, rekao je Orešković pa onda oduševljeno poručio, “Zagreb je centar Europe”.

Napomenuo je kako će suradnja s ACG-om biti sjajna promocija za Hrvatsku, zbog izvoza proizvoda i zbog turizma. Arhitekt najnovije zgrade ACG-a je također iz Hrvatske. Predsjednik Uprave ACG Worldwide Ajit Singh rekao je da su prva indijska kompanija koja će investirati u Hrvatsku. ACG Lukaps već imaju tvrtku u Ludbregu. Ove godine će biti ostvaren veći dio investicije, a projekt bi trebao biti u potpunosti završen kroz iduće 2 i pol godine.


Komentari