RIJEČANKA MISTERIOZNO NESTALA: ‘Trebala je prijatelje čekati kod auta, sumnjamo na otmicu’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Već četvrti dan traje potraga za 72-godišnjom Riječankom Marijom Vlahov.

Marija Vlahov nestala je u subotu oko 13 sati kad je zajedno s prijateljima, inače bračnim parom, brala gljive na području sela Rogi. Za Vlahov tragaju ekipe HGSS-a Rijeka, Delnice, Zagreb, Ogulin i Karlovac, delnička policija, vatrogasci, kao i mještani toga kraja, piše Net.hr.

“Auto su parkirali uz makadamsku cestu koja od Kupjaka vodi prema selu Rogi i krenuli u potragi za gljivama. Nakon prve ture našli su se kod auta, pri čemu su njeni prijatelji odlučili još jednom ući u šumu, a ona je rekla kako će ih pričekati kraj auta”, ispričao je za Novi list njezin unuk Petar Žaja.

Obitelj sumnja na otmicu

“Nažalost, kad su se četrdesetak minuta kasnije vratili, nje nije bilo kraj auta. Krenuli su je tražiti, a budući da je nisu uspjeli pronaći, odlučili su pozvati Gorsku službu spašavanja. Budući da prva potraga nije dala rezultate, obaviješteni su i pripadnici drugih GSS-a, policija i vatrogasci koji su je uz mještane tražili i u nedjelju te jučer, ali za sada nikakvih rezultata nema pa nas je sve više strah, a zbog cijele situacije čak sumnjamo i na kakvu otmicu jer je nelogično da je netragom nestala.

U blizini auta je teren obiđen i pročešljan, ali ništa nije uočeno. S druge strane u četrdesetak minuta koliko je ostala sama, nije moguće da se mogla tako udaljiti. Bila je u dobrom psihofizičkom stanju i često je boravila u šumi i ne bi se tek tako izgubila. Prije više od godinu dana ugrađen joj je peacemaker, malo su je boljeli zglobovi, ali ništa nije bilo toliko ozbiljno ili opasno da ne bi krenula u branje gljiva”, ispričao je unuk.

Zahtjevan teren

Selo Rogi smješteno je na području između Kupjaka i sela Radočaj u kojem je svojedobno bio dom za starije osobe. Na pojedinim dijelovima riječ je o vrlo strmom terenu koji se obrušava prema Kupskoj dolini i koji je zahtjevan i za iskusne planinare i članove GSS-a, a kamoli za stariju ženu.

Marija Vlahov ima plavu kosu i smeđe oči, a u trenutku nestanka imala je naočale krem boje i bila odjevena u bijelo-krem majicu na patent te je imala tamnozelenu majicu ispod, a u ruci je imala i platnenu vrećicu. Ukoliko je bilo tko uoči, neka se javi Policijskoj postaji Delnice, HGSS-u ili vatrogascima.

nestali.hr
nestali.hr


Komentari