Rekonstrukcija vlade: Ovo bi trebali biti novi ministri

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Završila je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a nakon izlaska iz zgrade potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potvrdio je da je jedan od smijenjenih ministara, a iz vlade odlaze i ministrice Gabrijela Žalac i Nada Murganić.

Već se zna da odlaze ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić koji su dali ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištem.

Tko su novi ministri

Prema neslužbenim informacijama, umjesto ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac na tu bi funkciju trebao doći Marko Pavić, sadašnji ministar rada i mirovinskog sustava kojeg bi na tom mjestu zamijenio šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.

Umjesto ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić nova ministrica trebala bi biti saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Mario Banožić bit će predložen za novog ministra državne imovine, a dosad je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ministricu vanjskih i europskih poslova zamijenit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman.

Zdravko Marić i Davor Božinović potpredsjednici vlade

Prema neslužbenim informacijama, potpredsjednici vlade trebali bi biti ministri financija i unutarnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović.

Premijer je prošli tjedan najavio da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

Nakon sastanka u HDZ-u, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije se obratio novinarima, nego će to učiniti poslije sastanka s koalicijskim partnerima u Banskim dvorima koji bi trebao početi u 20:30 sati.


Komentari