REGISTRIRANI SU U HRVATSKOJ! Policija sumnja kako su ovi teroristi planirali napade po Europi

wikipedia

Teroristi su registrirani u Hrvatskoj 14. studenog, samo dan nakon napada na Pariz.

Francuske službe u tajnom su izvješću zaključile da je većina sudionika terorističkih napada na Pariz ušla u Europu skrivajući se među izbjeglicama i migrantima, dok je u migrantskom valu u EU, kako piše list Sunday Times, ušao i Pakistanac za kojeg istražitelji sumnjaju da je iskusni proizvođač eksplozivnih naprava.

Pakistanac Muhammad Ghani Usman i Alžirac Adel Haddadi, za koje se sumnja da se bore za ISIS, uhićeni su blizu Salzburga u Austriji krajem studenog. Doplovili su iz Turske do grčkog otoka Lerosa, 3. listopada, zajedno s dvojicom terorista koji će se kasnije, 13. studenog, raznijeti u napadima u Parizu. No, Usman i Haddadi uhićeni su i u Grčkoj nakon što je grčka policija utvrdila da njihove lažne putovnice pripadaju kontigentu od četiri tisuće sirijskih putovnica koje je ukrao ISIS, prenosi Večernji.

Spomenimo i kako se 34-godišnjeg Muhammeda Ghanija Usmana povezuje s terorističkim napadom u Mumbaijiu 2008. godine  u kojem su poginule 164 osobe. Austrijanci sumnjaju da je baš on planirao napade po Europu i ime ISIS-a, a potvrđeno je i kako je baš on iskusni proizvođač eksploziva.

Grčka policija na kraju je pustila Usmana i Haddadija, 28. listopada, a oni su bez putovnica nastavili put balkanskom rutom.

Kako neslužbeno doznaje, teroristi su registrirani u Hrvatskoj 14. studenog, samo dan nakon napada na Pariz. Odmah prelaze u Sloveniju i u Austriju, u kojima traže azil, no, Austrijanci ipak provjeravaju njihove otiske prstiju u bazi podataka i utvrđuju kako su bili uhićeni u Grčkoj. Tereti ih se za terorizam i sumnja se da su oni samo dio puno većeg broja terorista koje je ISIS uspio ubaciti u Europu u kaotičnom migrantskom valu.


Komentari