RAZVOJ ZDRAVSTVENOG TURIZMA: Hrvatska tvrtka prevozit će makedonske pacijente te organe zrakoplovima

Air Panonnia

Razvoj hrvatskog zdravstvenog turizma.

Air Pannonia, zrakoplovni operator sa sjedištem u Osijeku usmjeren prijevozu poslovnih korisnika i sanitetskim prijevozom bolesnika, koji u svom vlasništvu ima 11 zrakoplova, ugovorila je posao prijevoza za jednu od najznačajnijih makedonskih klinika i time još više unaprijedila razvoj hrvatskog zdravstvenog turizma u ovom segmentu.

U ponedjeljak potpisani Ugovor o suradnji između Specijalne bolnice Filip VTori iz Makedonije (službena bolnica rukometnog kampa Kiril Lazarov i stalni promicatelj zdravog načina života, te službena bolnica osoba iz svijeta sporta Republike Makedonije) i Air Pannonie zrakoplovne tvrtke iz Hrvatske koja se bavi sanitetskim prijevozom bolesnika, predstavlja korak više u širenju ne samo usluga koje nudi Air Pannonia, jedina tvrtka u Hrvatskoj koja posjeduje certifikat za transport organa i pacijenata prema EU regulativi, nego i za hrvatski zdravstveni turizam.

bolnica
Ugovor u ime tvrtke Air Pannonia potpisala je gđa Zrinka Vlašić, dok je u ime Specijalne bolnice ugovor potpisao prof.dr. Žan Mitrev, akademik, prvi i jedini kirurg iz Makedonije koji je napravio uspješnu transplantaciju srca.

5481902c-9253-40ec-86c5-8da36bec5b15

Potpisivanju ugovora nazočio je i prof.dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća i gđa Jadranka Primorac, članica Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina iz Zagreba te su u Skoplju izložili zajednički plan suradnje u promicanju i razvitku medicinskog turizma dviju zemalja.

Transport, dijagnoza i operacija u jednom danu

Zrakoplovna tvrtka Air Pannonia, uz danas potpisani ugovor o suradnji s prestižnom makedonskom klinikom Filip Vtori te već od ranije s uglednom hrvatskom klinikom Sv. Katarina, zaokružila je izvoz hrvatskog znanja na tržište EU, ali i izvan nje u segmentu medicinskog turizma.
Zajedničkim snagama zastupajući interese Republike Hrvatske, predstavnici Sv. Katarine, te predstavnica Air Pannonie izložili su Makedoniji zajednički plan suradnje u promicanju i razvitku medicinskog turizma dviju država. Ovakav vid ujedinjenja zrakoplovne tvrtke Air Pannonia i prestižnih klinika Filip Vtori i Sv. Katarina predstavljaju izvoz hrvatskog i makedonskog znanja na tržište EU. Zajedničkom suradnjom otvaraju tržišta prema Europi, Africi, Rusiji te Saudijskoj Arabiji. Posebnost ove suradnji naravno leži u tome što je u slučaju ovakvog pristupa pacijentima omogućava transport, dijagnozu, operativni zahvat u jednom danu.

Siguran prijevoz pacijenata

Glavni temelj ove suradnje je isključivo izvrsnost. Tvrtka Air Pannonia godinama je ulagala u razvoj sigurne i kvalitetne koncepcije medicinskog prijevoznika, a 99% svog poslovanja ostvaruje u inozemstvu.
Pacijenti će se prevoziti zrakoplovom Beechcraft King Air C90 tvrtke Air Pannonia, koja je također vlasnik AOC certifikata (certifikat zračnog prijevoznika) i operativne licence od prosinca 2014. Kako bi omogućili siguran i brz prijevoz putnika i pacijenata zrakoplov je opremljen svom potrebnom medicinskom opremom, a tim stručnjaka u pratnji visoko je kvalificiran, školovan i spreman na sve izazove – izjavila je u povodu potpisivanja ugovora gđa Zrinka Vlašić.

Air Pannonia d.o.o. predstavlja obiteljski posao, pokrenut iz sestrinske zrakoplovne tvrtke koje su zajedno izgradile 21 godinu tradicije u domaćem zrakoplovstvu koje se uspješno proširilo i u inozemstvu. Air Pannonia nudi usluge na visokoj razini poslovne klase i udobnosti te visoku medicinsku klasu transportnih usluga u zrakoplovnoj konfiguraciji.

Sjajna suradnja dviju bolnica

 

Bolnica „Filip Vtori“ (Filip Drugi) sa sjedištem u Skopju kao prva takva bolnica u regiji otvorena 2000. godine već godinama radi najsloženije kardiovaskularne zahvate. Bolnica „Filip Vtori“ posjeduje ISO certifikat, a do sada su certificirane sve procedure, kao i organizacija kuće. Bolnica “Filip Vtori” svakodnevno uvodi nove tehnologije i dijagnostička pomagala, nove operativne tehnike i minimalno invazivne procedure. Bolnica kao primjer izvrsnosti može navesti brojna postignuća i članstva u prestižnim Europskim udruženjima poput EACTSA (Europskog Udruženje za Kardiovaskularnu kirurgiju), Certifikat izvrsnosti u internacionalnoj kategoriji “Stars of Health“ Wellness and Toursim.

Sv. Katarina Specijalna je bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Sveta Katarina u Zaboku, članica je prestižne organizacije The Leading Hospitals of the World, partner institucija Carolinas Pain Institute (SAD), Unfallkrankenhaus Berlin i Regiomed KLINIKEN (Njemačka), nastavna baza sveučilišta u Splitu, Rijeci i Osijeku, europski je centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom, a 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina, proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj.


Komentari