Ramljak najavio otkaze u Konzumu: ‘Plaće im ne mogu biti manje nego što jesu!’

Photo. Igor Soban/PIXSELL

Najavio je i restrukturiranje koje donosi zatvaranje određenog dijela dućana koji su neprofitabilni.

Ante Ramljak, Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor  gostovao je u emisiji Točka na tjedan, N1 televizije.  Kazao  je kako pad prometa u Konzumu nije čak do 20 posto, kao što se nagađalo, već 10,8 posto.

“Tvrdim da sada kad budemo financirali novu robu i zalihe Konzuma, i kad budemo popunili do kraja dućane, da će Konzum uhvatiti taj rast prihoda, i do kraja godine moj plan je, ja bih bio zadovoljan, da Konzum u prihodima posluje s nulom.” kazao je Ramljak.

Najavio je i restrukturiranje koje donosi zatvaranje određenog dijela dućana koji su neprofitabilni i zbog čega će Konzum do kraja godine poslovati pozitivno. To znači otkaz za određen broj ljudi, ali plaće za postojeće zaposlenike neće se smanjivati.

“Ne znam da li zaposlenici Konzuma, pogotovo zaposlenici u dućanima Konzuma, mogu imati manje plaće od ovih koje imaju danas. Mislim da je to čak jedna od stavki zbog kojih mi moramo napraviti dobre analize jer naši zaposlenici nažalost u plaćama nisu konkurentni sa zaposlenicima drugih trgovačkih lanaca u kojima su plaće puno veće i volio bih ako bismo pronašli prostora u poslovanju Konzuma da se i te plaće podignu, a ne smanje.” izjavio je Ramljak.

 


Komentari