RAFINERIJA SISAK SE GASI? Bez posla bi moglo ostati više od 70 ljudi

Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

Organizacijske promjene su, po navodima jednog od sindikata, otpuštanje 72 radnika i to iz proizvodnje.

Prije dva dana oglasila se Uprava INA-e s priopćenjem u kojem navode kako uvode organizacijske promjene u sisačkoj Rafineriji radi poboljšanja poslovanja. Organizacijske promjene su, po navodima jednog od sindikata, otpuštanje 72 radnika i to iz proizvodnje.

“Laički gledano ovih sedamdeset i dvoje ljudi je bilo smetnja da se efikasnije radi jer kako drugačije objasniti da će se efikasnost posla podići kada će isti posao raditi manje izvršitelja. Ili možda ipak nije tako? Možda treba vjerovati predstavnicima ovog Sindikata, a sindikalci tvrde da je ovo nova metoda koja ima za cilj zatvaranje sisačke Rafinerije. Baš da je nova metoda i nije, a da je cilj zatvaranje Rafinerije to je već valjda svima jasno, barem sa područja Siska i Sisačko moslavačke županije”, stoji u priopćenju ORaH-a.

Podsjećamo da je 21. siječnja 2015. godine premijer na aktualnom prijepodnevu pohvalio sindikalne lidere iz sisačke Rafinerije kazavši da su “umjereni u nastupu, vrsni tehnolozi i stručnjaci u svom rafinerijskom poslu, koji sutra mogu otići raditi u Katar ili neke druge rafinerije u Europi”. Svojim nečinjenjem gotovo da im je osigurao perspektivu u Kataru ili nekoj sličnoj zemlji.

“Sada kada nas sindikat upozorava da je na perfidan način pokrenut proces zatvaranja sisačke Rafinerije nema reakcije ove tehničke Vlade. Nema reakcije niti jednog od kandidata za premjera. Sve ili gotovo sve Vlade prije ove su učinile zločin prema tvrtci koja je bila nacionalni ponos. Od onih koji su je išli prodavati, iako je tada bila realna opcija da INA kupi MOL, preko onih koji su nastavljali sa prodajom, do onih koji su na papirićima upisivali svoj postotak za prodaju upravljačkih prava”, poručuju iz ORaH-a.

Dotakli su se i trentuno najvažnije osobe u državi, Bože Pertova, kojem su poručili da se očituje što će poduzeti vezano za Rafineriju. “Predlažemo da gospodin Petrov objasni Stožeru za obranu Rafinerije što će poduzeti po pitanju zaštite nacionalnih interesa u smislu spašavanja i INA-e i Rafinerije Sisak”, napominju iz ORaH-a.

Komentari