Radnici koncerna Agrokor progovorili: ‘Vrlo teška situacija za radnika. Svi smo u strahu’

tisak.hr

“Svima nam je stalo da naša tvrtka bude ono što je bila nekad.”

Posljednjih tjedana radnici koncerna Agrokor pratili su brojne vijesti o krizi najveće hrvatske kompanije koja zapošljava na desetke tisuća ljudi. Bojali su se za svoje plaće, a informacije su dobivali na kapaljku.

Danas su ipak svima uplaćene plaće, koje će na računima biti sutra. Osim plaća, radnici su i dobili bonove u vrijednosti od 200 kuna za Uskrs.

Jedna je radnica kioska Tiska opisala kako se osjeća radeći taj posao.

“Kakav god promet ostvarili, oni su nam govorili da je nedostatan. Radnici su izloženi zapravo tihom obliku mobinga, uskraćuju im se informacije koje su bitne za uspješan rad. Postoji hijerarhija na kojoj svi znaju što će se dogoditi, a do radnika ne dolazi nikakva informacija tako da su suočeni tek na dan stupanja na snagu nečega da moraju još i to odraditi primjerice.

Vrlo teška situacija za radnika. Svi smo u strahu od javnog istupanja jer svi imamo obitelji i svima nam je stalo da naša tvrtka bude ono što je bila nekad”, ispričala je za RTL radnica koja već 30 godina radi za plaću od 3 000 kuna.

Tvrdi da je sve krenulo po zlu kada je Tisak ušao u koncern Agrokor.

“Naš pad je počeo ulaskom u koncern Agrokor. Tada smo svi znali da je to početak kraja. Unazad 5 godina kad je jedna osoba počela raditi 11, čak i 12 sati, to je postalo neizdrživo“, kazala je radnica.


Komentari