‘Puno važnija od tužnih sjećanja’: Pročitajte glavnu poruku Vukovaraca novim generacijama

FOTO: Zagreb.hr

Snažna poruka Grada heroja.

Vukovar obilježava 26 godina od pada u ruke srpskog agresora nakon najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade u kojoj su poginula 1624 hrvatska branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Grad je pod opsadom bio 87 dana, a bitka za Vukovar završila je 18. studenoga 1991. okupacijom grada koja je potrajala sve do 15. siječnja 1998. i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

No, u 26 godina stasalo je novih 26 generacija mladih ljudi, kojima je stranka Generacija obnove (GO!) iz Vukovara uputila snažnu poruku putem društvenih mreža:

U ovih 26 godina od bitke za Vukovar u Hrvatskoj je stasalo novih 26 generacija mladih ljudi, kojima pripada i većina naših članova. Oni nemaju tužnih sjećanja na stradanje Vukovara jer tada još nisu bili ni rođeni, ali zato imaju poruku Grada heroja koja je puno važnija od tužnih sjećanja.

Glavna poruka Vukovara našim novim generacijama jest ta da su postojali ljudi koji su za svoj hrvatski narod i svoju domovinu žrtvovali sve što su imali, pa i svoje živote. Ti žrtvovani životi našu generaciju obvezuju na odgovornost za očuvanje suverene i nacionalne države Hrvatske, kao jedinog okvira kroz koji hrvatski narod može ostvariti svoje interese i zaštititi svoje vrijednosti.

Upravo zato je važno da se sjećamo onih koji položiše svoje živote za Hrvatsku. Neka im je vječna hvala i slava!” stoji u objavi.


Komentari