Provjerite imate li ih u hladnjaku: Dva proizvoda povučena s polica zbog salmonele!

wiki

Hrvatska agencija za hranu obavijestila je potrošače o dva zaražena proizvoda.

Prvo su povučena prepeličja jaja.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda – prepeličja jaja koja proizvodi i pakira AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, 52444 Tinjan, objekt evidencijskog broja R-6744.

U uzorku fecesa prepelica na prisutnost Salmonella spp. i serotipizacijom bakterijske kulture izdvojene iz pretraženog fecesa, dokazana je prisutnost Salmonella ser. Typhimurium u pretraženom fecesu. Temeljem Izvješća o rezultatima pretraživanja, u registriranom objektu za primarnu proizvodnju jaja prepelica evidencijskog broja R-6744, na lokaciji Šurani 1, 52444 Tinjan, subjekta u poslovanju s hranom AGRO LINE d.o.o., izvršen je inspekcijski nadzor te je naređeno povlačenje s tržišta i opoziv prepeličjih jaja.

Jaja su pakirana u plastičnu ambalažu sa po 12 ili 20 komada jaja. Konačan popis primatelja još nije poznat.

Obavještavamo sve subjekte u poslovanju s hranom i potrošače, koji su kupili gore navedenu hranu, da obrate pažnju na navedeni proizvod označen datumima „Najbolje upotrijebiti do“ između 03. i 14. svibnja 2017. godine uključujući navedene datume te da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama ili kućanstvu da ga povuku s tržišta ili vrate na mjesto kupnje te o tome izvijeste HR RASFF ([email protected]).

Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvod proizvodi i pakira: AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, 52444 Tinjan

Zatim su povučena i pleća prsa s kožom i kostima.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o utvrđenoj bakteriji Salmonella spp. u proizvodu – Pileća prsa s kožom i kostima

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o utvrđenoj bakteriji Salmonella spp. u proizvodu pileća prsa s kožom i kostima, LOT 14868/2017, datuma proizvodnje 6. travnja. 2017. godine, proizvođača UZGOJ, KLANJE I PRODAJA PERADI, vl. Božica Kolenković, odobrenog broja 54.

Prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u pilećim prsima s kožom i kostima utvrđena je bakterija Salmonella spp. Uzorkovanje je provedeno u mesnici subjekta u poslovanju s hranom Mesnica Findri i zetovi d.o.o. Barčev trg bb, Zagreb, evidencijskog broja R-5652. Inspekcijski nadzor proveden je i na mjestu proizvodnje te je naređeno povlačenje i opoziv proizvoda.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Hrvatska agencija za hranu izradila je studiju o Inicijalnoj procjeni rizika u kojoj navodi da su bakterije iz roda Salmonella potencijalno opasne. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi te pri manipulaciji paziti da ne dođe do križne kontaminacije hrane.

Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvod stavlja na tržište: Mesnica Findri i zetovi d.o.o. Barčev trg 16, Zagreb

>>> Znate li od kuda dolazi mlijeko koje pijete? Bez problema nam mogu ‘podvaliti’ kinesko i talijansko


Komentari