PROMETNA PROGNOZA: U gradu gužve, na autocestama olujni vjetar

FOTO: publicdomainpictures.net

Ne idite na put bez zimske opreme.

Na gradskim prometnicama su gužve, stvaraju se čepovi i mokro je i sklisko. Prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima ne cestama te održavajte sigurnosni razmak.

Do 15,00 sati na autocesti A1 zatvorena je za sav promet dionica između čvorova Sveti Rok i Zadar II, zbog razminiranja područja uz autocestu. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Karina (DC50, DC27 i DC502).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;Paški most.

Zbog jakog vjetra, na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.

Slab snijeg pada mjestimice u Gorskom kotaru. Ima ga na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrbovsko. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni.

Na riječkoj obilaznici, zbog radova, kroz tunel Škurinje 2 u smjeru Zagreba od 22. +600 do 24. km te kroz tunele Škurinje 1 i Škurinje 2 u smjeru Rupe od 25. do 23. +300 km vozi se jednim trakom. Zbog pojačanog prometa u zoni radova od 20. do 25. km u oba smjera vozi se usporeno u koloni uz povremene zastoje.

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Od 28. studenog do 10. prosinca 2016.god, za sav promet bit će zatvorena dionica državne ceste Kršan (DC64)- raskrižje DC64/DC500 (križanje državnih cesta prije Vozilića).

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su: županijska cesta ŽC5028 od skretanja za Podhum (LC58021) do DC3 (Soboli) i ŽC5028 od Vlačine do Soboli (DC3).

>>> DRŽAVNA CESTA DC1 ZATVORENA DO DALJNJEG: Otežan promet kroz Lučko i Stupnik

 


Komentari