PROMETNA PROGNOZA: Ceste su mjestimice mokre, ali su još uvijek prohodne

Ivan Ramađa

Bez zimske opreme ne krećite na duga putovanja.

Na gradskim prometnicama nema problema, ceste su prohodne i suhe. Gužvi nema.

Zbog metalne konstrukcije na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Rugvica u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog kiše i loših vremenskih uvjeta danas, 26. studenog, odgođeno je razminiranje uz autocestu A1 između čvorova Sveti Rok i Zadar II te je autocesta otvorena. Odluka o daljnjem zatvaranju autoceste donijet će se danas, 26.studenog 2016.god. do 15 sati.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Dalmaciji te dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Mogući su odroni zemlje i kamenja. U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranje te sjevero-zapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle ili sumaglice.

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 na sjevernom portalu tunela Mala Kapela te između čvorova Otočac i Gospić, A4 Goričan-Zagreb između GP Goričan i čvora Čakovec te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko, dok jak vjetar puše između Kikovice i tunela Tuhobić.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC5028 od skretanja za Podhum (LC58021) do DC3 (Soboli) i ŽC5028 od Vlačine do Soboli (DC3).

 

Komentari