PROCURILI DETALJI SASTANKA! DOMOLJUBNA KOALICIJA U ŠOKU: Evo što je Milanović napravio predsjednici! (FOTO)

www.happytv.rs

”S Milanovićem nikada više za isti stol!”, kazao je jedan od čelnika stranaka koje se nalaze u Domoljubnoj koaliciji.

Čini se kako konzultacije kod predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, nisu prošle u mirnom i dostojanstvenom tonu, a prema svemu sudeći, krivac za ovakvu situaciju upravo je šef SDP-a Zoran Milanović.

Tako je Ivan Tepeš, predsjednik HSP AS na svome Facebook profilu objavio post u kojem se zgražava nad ponašanjem potencijalnog mandatara iz redova SDP-a.

”Prvi i zadnji put sa Milanovićem za istim stolom…način na koji se Milanović ponaša na sastanku i bezobrazan odnos prema sugovornicima, a pogotovo predsjednici RH nisam doživio niti u kvartovskim kafićima na svojoj Pešćenici…prestrašno!!”, napisao je Tepeš.

Capture

Podsjetimo, u subotu je Glavni odbor SDP-a donio odluku kako neće prihvatiti uvjet MOST-a da na čelu nove vlade bude nestranački premijer. Osim toga, iz koalicije Hrvatska raste odbili su i MOST-ov uvjet sudjelovanja u tripartitnoj zajedničkoj vladi SDP-a, Mosta i HDZ-a. Nakon toga uslijedile su razne reakcije od strane HDZ-a.

HDZ se osjetio prozvanim nakon što je Milanović rekao da SDP ne može s ovakvim HDZ-om u zajedničku vladu. Iz HDZ-a su poručili kako je SDP antireformski,  da Milanović pokušava izvesti puzajući državni udar kao i da je Milanovićevoj vladi jedino stalo do fotelja i privilegija. Osim toga, svakako valja spomenuti i kako se putem Facebooka u nedjelju oglasio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić koji je naveo da ”Milanović laže o pokušajima likvidacije Mosta”.

>>> MILANOVIĆEVA BORBA ZA SASTAVLJANJE VLADE! SLUČAJNOST ILI? Isti dan ‘pali’ Bandić, Klemm i Mamić!

Tomislav Karamarko: ‘Tripartitna vlada ne!’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak je izjavio kako će se na zaključcima o zahtjevima Mosta za tripartitnom vladom i nestranačkim premijerom još raditi na večerašnjem sastanku u stranci, a poručio je i kako je ‘tripartitna vlada pase’ jer ju je odbio SDP te da HDZ želi pronaći rješenje po kojem bi sve tri strane surađivale.

”SDP je odbio tripartitnu vladu pa je u tom smislu to pitanje ‘pase’, ali hajdemo naći rješenje da sve tri strane surađuju”, rekao je Karamarko nakon trosatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. To bi, kaže, bio neki drugi oblik suradnje, a vrijeme će pokazati koji…

 


Komentari