PRIPREMITE ŽIVCE ZA UDARNI VIKEND: Uz ove savjete izbjegnite kolapse na autocestama

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Cijeli vikend obilježit će višesatne gužve i dugačke kolone na cestama, graničnim prijelazima, trajektnim pristaništima i lukama, kao i u blizini turističkih gradova na obali.

Kao što je to i inače razumljivo za glavnu špicu turističke sezone, posljednjeg vikenda u srpnju očekuje se najveći broj pristiglih turista. Povećan broj turista podrazumijeva još veće gužve nego tijekom ostalih vikenda u mjesecu. Ovaj vikend obilježit će cjelodnevne gužve i kolone na cestama, graničnim prijelazima, trajektnim pristaništima i lukama, kao i u blizini turističkih gradova na obali, prenosi HAK.

Događaj koji će obilježiti ovaj vikend, odnosno subotu 30. srpnja je posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Sloveniji. Zbog dijela cesta koje će biti zatvorene na području sjeverne Slovenije i Ljubljane, mnogi će turisti birati alternativne pravce prema Hrvatskoj, odnosno iz Hrvatske prema Europi.

Najveće gužve na naplatnoj postaji Lučko, na ulasku na autocestu, u smjeru mora očekuju se od 5 do 17 sati, dok će najduže kolone prema Zagrebu biti od 10 do 18 sati. Osim na Lučkom, gužve se očekuju i na Istarskom ipsilonu iz smjera graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. Na naplatnoj postaji Trakošćan (A2 Zagreb-Macelj) tijekom subotnjeg poslijepodneva očekuju se kolone na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj koje bi trebale potrajati do večernjih sati, piše Večernji list.

Najbolje putovati autocestom A4 Zagreb-Goričan

Svima koji u subotu 30. srpnja, iz Hrvatske planiraju put prema sjevernoj Europi, HAK savjetuje da koriste najprotočniji pravac, a to je autocestom A4 Zagreb-Goričan prema graničnom prijelazu Goričan, zatim kroz Mađarsku prema Sloveniji, Lendavi i dalje prema Austriji. Drugi mogući pravac je autocestom A2 Zagreb-Macelj preko graničnog prijelaza Macelj prema Mariboru, no na tom su dijelu radovi između graničnog prijelaza Macelj i Ptuja. Pravac za sve koji iz Hrvatske idu prema Italiji jest autocesta A6 Rijeka-Zagreb, prema graničnim prijelazima Rupa ili Pasjak te dalje prema Italiji.

Kupite vinjete prije graničnog prijelaza

S obzirom da se u nadolazećim danima zbog korištenja godišnjih odmora očekuje veći priljev putnika na Graničnom prijelazu Bregana – Obrežje, savjetuju se građani da radi protočnosti prometa i izbjegavanja dužeg čekanja na ulazu u Sloveniju vinjete kupe unaprijed na benzinskim crpkama, neposredno prije spomenutog graničnog prijelaza i ulaska u RSLO.

>>>KAOS NA CESTAMA: Naoružajte se strpljenjem, slovenske prometnice zatvorene zbog Putina

>>>POJAČAN PROMET NA ULASKU U ZEMLJU: Gusto i na zagrebačkoj obilaznici

 


Komentari