Pripremite se na gužve: Počela ljetna turistička sezona na autocestama

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Otvorena je ljetna sezona na cestama.

Danom, 09. lipnja 2017. godine, započinje turistička sezona 2017., koja traje do 17. rujna. Već danas u poslijepodnevnim satima očekuje se pojačani promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb prema moru, te na A3 Bregana-Lipovac prema Slavoniji. Također se očekuje i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana.

Od danas pa do kraja turističke sezone na autocestama bit će pojačana ophodarska služba kao i angažman svih radnika u službi održavanja, naplate cestarine i sigurnosti prometa.

“Želimo istaknuti kako se još uvijek na pojedinim dionicama autocesta izvode radovi, međutim autocesta je ‘živi organizam’ te je zbog prometnog opterećenja nužno održavanje kolnika i opreme kako bi se povećala razina sigurnosti korisnika. Svjesni smo činjenice da u situacijama pojačanog prometa radovi znatno utječu na protočnost, te samim time ponekad i na duljinu putovanja, međutim pojedine radove nije bilo moguće završiti do početka turističke sezone zbog vremenskih uvjeta ili kompleksnosti tehnologije izvođenja. Upravo iz navedenog razloga Uprava prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izdala je Rješenje kojim se odobrava izvođenje nužno potrebnih radova sanacije”, kazali su iz HAC-a.

Ovog vikenda na autocestama u tijeku su, na većini objekata završni radovi sanacija, te se mole vozači za poštivanjem prometne signalizacije, praćenjem poruka na info-displejima o uvjetima na cesti i prilagodbi vožnje stanju u prometu.

Na sljedećim dionicama autocesta, u zonama radova, u slučaju pojačanog prometa i izvanrednog događaja moguće su kolone i eventualni zastoji:

  • Na Autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac:
  • Na dionici od čvora Ivanić Grad do čvora Križ u smjeru Lipovca, zbog sanacije prijelaznih naprava na mostu Deanovac, promet se odvija voznom trakom uz ograničenje brzine od 80km/h.


Komentari