PRIČAJMO JEZIKOM RAVNOPRAVNOSTI: Promjene u jeziku i društvu

facebook.com

Ženska soba organizira kampanju “Pričajmo jezikom ravnopravnosti.”

“Pričajmo jezikom ravnopravnosti” ima za cilj osvijestiti o neravnopravnosti žena i muškaraca koristeći vidljivost neravnopravnosti u jeziku.Riječi imaju moć promjene, a jezik snažno utječe na psihu društva, toleranciju i ponašanje.

Glavni oorganizator projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava u okviru projekta “Novom snagom protiv nasilja nad ženama” koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, financijski mehanizam europskog gospodarskog prostora (EGP) i financijski mehanizam Kraljevine Norveške.

 “Novom snagom protiv nasilja nad ženama” provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) s partnerskim organizacijama Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Reykjavík, Island).

Riječ je o ženskim i feminističkim organizacijama koje aktivno djeluju na području borbe za prava žena preko 20 godina i čije je aktivno zalaganje odgovorno za pozitivne promjene vezane uz prepoznavanje i razumijevanje prava žena i rodnu ravnopravnost kao i poduzete korake u društvu.

Sve detalje i svoje prijedloge možete ostaviti na web stranici Ženske sobe. 

 

>>>‘NIJE KOMPLIMENT!’ Podržite kampanju i educirajte ljude oko sebe o seksualnom uznemiravanju


Komentari