Preminuo Stipe Milanović: Zoran prekida kampanju do daljnjega

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U 82. godini preminuo je Stipe Milanović, bivši političar i otac predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića. Iz stožera Zorana Milanovića za Jutarnji list su potvrdili da će do daljnjega prekinuti sudjelovanje u kampanji.

Stipe Milanović bio je predsjednik ureda Mike Tripala, nekadašnjeg lidera Hrvatskog proljeća uz Savku Dabčević-Kučar. Nakon pada Hrvatskog proljeća povlači se iz politike, no iz truda njega i njegovih kolega proizašao je Ustav 1974. godine, na temelju kojeg je Hrvatska i formalno-pravno ostvarila neovisnost.

Svoju karijeru počeo je na položaju direktora Računskog centra u Zagrebu, a potom je bio predsjednik Odbora za izgradnju Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu 1976. godine.

Stipe Milanović u 90-ima se opet vratio na političku scenu kao zamjenik Vlatka Pavletića, tadašnjeg ministra kulture i obrazovanja.

Tijekom premijerskog mandata sina Zorana nije se previše eksponirao u javnosti, no uvijek je govorio da se ponosi njime. Jedna anegdota kaže kako je sinu na početku političke karijere savjetovao koju će opciju izabrati – SDP ili HDZ: “Ti izaberi, ali u ovoj drugoj opciji je više komunista!”


Komentari