Premijer o mogućnosti izbjegličke krize u Hrvatskoj: ‘To su ljudi, a ne vreće kupusa… Pa nećemo ih valjda dočekati pendrecima!’

www.happytv.rs

Premijer Milanović prokomentirao  je potencijalnu izbjegličku krizu u Hrvatskoj: “To su ljudi, a ne vreće kupusa… Pa nećemo ih valjda dočekati pendrecima!”

“U Hrvatskoj se ne može dogoditi izbjeglička kriza kao u Makedoniji, mi smo, kada nam je bilo najteže, dobili tuđu pomoć pa smo spremni pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, one su male, ali postoje. Ako se kriza prelije k nama, moramo biti ljudi, kršćani, muslimani, moramo imati srca i ne biti sitni žicari. Kada je nama bilo teško, Italija i Njemačka nisu zatvorile svoje granice”, prokomentirao je u Barbanu mogućnost prihvata izbjeglica premijer Zoran Milanović, dodajući da su financije najmanji problem.

Premijer je naglasio kako se ne radi o vrećama kupusa, nego o očajnim ljudima koje se ne može dočekati pendrecima. Priznaje da hrvatska nema strategiju za prihvat izbjeglica, jer je ne može imati mimo EU koja je nema.

Komentari

loading...
-->