PREMIJER ČESTITAO DAN ŽENA uz znakovit govor

Facebook

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković čestitao je građankama Republike Hrvatske Međunarodni dan žena.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

“Danas kada slavimo Međunarodni dan žena, prisjećamo se hrabrih i snažnih žena koje su se, unatoč prijetnjama, zastrašivanjima i progonima, usudile podići svoj glas protiv nepravde i nejednakosti. Ne smijemo, međutim, dopustiti da to prisjećanje bude simbolično.

Svjesni smo da još i danas traje borba za jednakopravni položaj žena, osobito u radnoj okolini. Ne smijemo zaboraviti da pola čovječanstva čine žene koje daju ogroman doprinos društvu i zbog toga im je potrebno omogućiti da ostvare sve svoje potencijale, u društvenim, političkim, ekonomskim, znanstvenim i kulturnim sferama društva. U demokratskom i modernom društvu u kakvom živimo, bilo kakva vrsta diskriminacije je neprihvatljiva. Na nama je da osiguramo uvjete da žene budu jednako poštovane, cijenjene po sposobnostima i postignućima te pošteno nagrađene za rad. U tome ćemo biti ustrajni, jer dok rodna ravnopravnost u potpunosti ne zaživi u svim aspektima poslovnog i privatnog života, nećemo se moći nazivati pravednim društvom.

Svojim znanjem, upornošću i požrtvovnošću žene čine naše društvo boljim te im na tome zahvaljujem i u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, čestitam Međunarodni dan žena.“


Komentari