Predsjednik Milanović posjetio KB Dubrava: ‘Svatko od nas mora dati svoj doprinos’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik RH, Zoran Milanović, posjetio je KB Dubrava i šatore koje je vojska podignula zbog situacije s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj.

Upitan treba li vojska pomoći policiji u kontroli osoba koje krše mjere samoizolacije, Milanović je rekao da trenutno ne treba.

“Znate da nisam za olako potezanje vojske, ovo je njihov posao trenutno, a vaše pitanje se odnosi na nekakvu komplikaciju koju uopće ne mogu zamisliti. Ključno je da ljudi preuzmu odgovornost i ponašaju se da su zaraženi, a nisu. Ukoliko svatko da takav odprinos, problem će biti manji, rekao je Milanović i poručio građanima da ne izlaze van.

“Ne bih uspoređivao Italiju i Hrvatsku, kod nas se takvo što neće dogoditi, to čak i odgovorno mogu reći”, rekao je Milanović.

Predsjednik je pozvao na smirenost, a ne na paniku.

Upitan za ideju o smanjenju plaća u javnom sektoru zbog posljedica gospodarske krize uzrokovane epidemijom virusa, predsjednik je rekao da ne misli da je to dobra ideja.

“Meni možete smanjiti plaću, ali smanjiti minimalac u javnom sektoru je smrt sustava, onaj koji je to predložio nije velike pameti”, rekao je Milanović dodajući, “možete smaniti plaću predsjedniku i premijeru, već ministru zdravlja ne bi, jer on radi više nego ja u ovoj fazi”, dodao je.


Komentari