UGODNO IZNENADILO PREDSJEDNICU: Strani mediji na poziciji koju žele baš svi vide našu Grabar-Kitarović!

Facebook

Nesplužbene informacije govore kako se kandidatura Vesne Pusić za mjesto glavne tajnice UN-a neće uzimati u obzir. 

Po newyorškim kuloarima priča se kako će se službenim nominacijama za glavnog tajnika/tajnicu UN smatrati sve prijave koje su poslane nakon 15. prosinca, kada su iz UN-a poslali službeni poziv. Kako je tehnički premijer Zoran Milanović kandidaturu Vesne Pusić poslao već 2. prosinca, njena se kandidatura neće niti uvažiti, doznali je hrvatska diplomacija.

Dok se na domaćem terenu podiže pitanje je li etički da kandidata odnosno kandidatkinju, sad već po drugi put, izabere tehnički premijer Zoran Milanović, strani mediji opet kao najbolji hrvatski adut za tu poziciju ističu predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović. Naša se predsjednica tako našla između 30 svjestskih političarki za koje međunarodnoj sceni  počinje lobiranje.

Ipak , sama je predsjednica izjavila kako joj je ugodna spoznaja da međunarodna javnost razmišlja o njenoj kandidaturi, ali ipak ističe da ne razmišlja o kandidaturi za drugu funkciju i odlazak, jer joj je prioritet dosljedan rad za dobrobit Hrvatske, piše Večernji.hr. 

>>>ONI SU ODUŠEVILI GRABAR KITAROVIĆ: Predsjednica ostavila dirljivu poruku na Facebooku (FOTO)

>>>PREDSJEDNICA PONOVO RASPAMETILA JAVNOST: Ovaj put napravila nešto što je s njom doslovno nespojivo! (FOTO)


Komentari